Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 02 квітня 2022, питання №60741

Телефон как право собственности

Какая существует статья, если пытаются забрать телефон без объяснения причин, хоть телефон является частью собственности человека и несёт личную информацию

Відповіді юристів (2)

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 2 роки тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго вечора. Такі дії можуть кваліфікуватись і як злочин грабіж (коли це-відкрита експропріація чужого майна), і як порушення порядку реквізиції, і як інші дії (залежно від обставин). Якщо хтось, хто не має права на це, вимагає у Вас віддати телефон, то можете поскаржитись на його дії в поліцію. Про примусове вилучення майна має складатись акт.

    Примусове відчуження або вилучення майна у зв’язку із запровадженням та виконанням заходів правового режиму воєнного стану здійснюється за рішенням військового командування, погодженим відповідно з Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласною, районною, Київською чи Севастопольською міською державною адміністрацією або виконавчим органом відповідної місцевої ради. У місцевостях, де ведуться бойові дії, примусове відчуження або вилучення майна здійснюється за рішенням військового командування без погодження з органами, зазначеними у частині першій цієї статті. Для отримання наступної повної компенсації за примусово відчужене в умовах правового режиму воєнного стану майно його колишній власник або уповноважена ним особа після скасування правового режиму воєнного стану звертається до територіального центру комплектування та соціальної підтримки за місцем відчуження майна із заявою, до якої додаються акт і документ, що містить висновок про вартість майна.

    Ви можете звертатись до мене для надання різних додаткових юридичних послуг з цього чи інших запитань. Я можу, зокрема, надати Вам детальну правову консультацію, написати тексти юридичних документів тощо.

    • Микола Клієнт 2 роки тому

      Дуже дякую вам за допомогу, не могли б ви надати текст із юридичних документів (тобто яка це стаття та пункт з конституції України)


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України