Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 12 квітня 2022, питання №61624

Супровід інваліда 2 групи ДОДАТКОВО !

Доброго дня.
Для супроводу матері, крім посвідчення інваліда матері 2 гр, паспортів і свідоцтва про народження, щось потрібно?

Зустрічалась ось така інформація, що потрібно ще:
"Додатково для осіб з інвалідністю 2-х групи:
- Висновок лікарської комісії закладу охорони здоровя щодо необхідності постійного стороннього догляду за особою з інвалідністю 1 чи 2 групи внаслідок психічного розладу (див. додаток 11)
або
- Висновок про наявність порушення функцій організму через які невиліковно хворі особи не можуть самостійно пересуватися та самообслуговуватися і потребують соціальної послуги з догляду на непрофесійній основі за формою №080-4/о (див. додаток 12)
або
- Висновок про наявність когнітивних порушень у громадян похилого віку, внаслідок яких вони потребують надання соціальних послуг з догляду на непрофесійній основі за формою №080-2/о (див. додаток 13)

Відповіді юристів (1)

    Дубовенко Володимир Володимирович
    Дубовенко Володимир Володимирович 2 роки тому

    Юрист, м. Миколаїв, 5 років досвіду

    Доброго дня!

    Документи, які підтверджують постійний догляд, необхідні для отримання відстрочки та перетину кордону за іншими підставами, у Вас є окрема, самостійна підстава, а саме - наявність батьків з інвалідністю ІІ групи (відстрочка) та їх супровід (перетин кордону), тому вказаних Вами доків достатньо. Якщо є інші документи (довідка до акту МСЕК, довідки про отримання компенсації) можете також взяти із собою, зайвим не буде, але законом достатньо наявності одного із цих документів, що підтверджують інвалідність.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України