Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 24 травня 2022, питання №65065

Лишение родительских прав

Я хочу отказаться от ребенка,я мать одиночка,у ребенка есть отец ,хочу передать опеку ему,но он не зарегистрирован в сведетельство о рождении,нужен ли ДНК тест? Какие нужны документы? Куда обращаться? Нужно ли менять прописку ребенку?

Відповіді юристів (2)

    Юсько Іван Михайлович
    Юсько Іван Михайлович рік тому

    Юрист, м. Рівне, 7 років досвіду

    Доброго дня, Владислава!

    Спочатку через органи ДРАЦС Вам потрібно подати спільну заяву про встановлення батьківства.

    А вже тоді батько дитини повинен звернутись до суду з позовом про позбавлення Вас батьківських прав.

    Для додаткових консультацій та оформлення документів - звертайтесь через мій особистий профіль на сайті.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович рік тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго вечора. Позбавлення батьківських прав-це сімейно-правова санкція. Вам потрібно разом з біологічним батьком дитини подати заяву до органу РАЦС для визнання його юридично батьком дитини. Після того орган РАЦС має по-можливості внести зміни до реєстру актів цивільного стану та видати нове свідоцтво про народження з вказаними даними біологічного батька як юридично батька дитини.

    Якщо біологічний батько не бажає подавати заяву до органу РАЦС, то Ви маєте право подати до суду позов для юридичного визнання його батьківства. У випадку виграшу Вами в суді органу РАЦС зобов'язаний видати нове свідоцтво про народження з вказаними даними біологічного батька як юридично батька.

    Ви можете звертатись до мене для надання додаткових юридичних послуг з цього чи інших запитань. Я можу, зокрема, написати текст заяви до органу РАЦС чи текст позовної заяви.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України