Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 07 червня 2022, питання №66267

Восстановление свидетельства о рождении

Добрый вечер, я мама военнослужащего национальной гвардии "Азов" которого вывезли из Азовстали со всеми его сослуживцами на территорию ДНР и ждет все они ждут обмена, как я могу восстановить его свидетельство о рождении. Мы жили в городе Мариуполе. Спасибо.

Відповіді юристів (2)

    Богачевська Ольга Дмитрівна
    Богачевська Ольга Дмитрівна рік тому

    Юрист, м. Дніпро, 5 років досвіду

    Доброго дня.

    Свідоцтво про народження, яке було викрадено, загублено, пошкоджено чи знищено, можна отримати повторно через органи державної реєстрації актів цивільного стану (далі – ДРАЦС), а також дипломатичні представництва та консульські установи України (за межами України).

    Згідно законодавства повторна видача свідоцтва здійснюється відділами ДРАЦС незалежно від місця державної реєстрації народження особи та місця проживання заявника. Тобто, з метою повторного отримання свідоцтва про народження можна звернутися з відповідною заявою до будь-якого відділу ДРАЦС на території України.

    Повторна видача свідоцтва про народження здійснюється за заявою:– особи, щодо якої складено запис– батьків– усиновлювачів– опікунів– піклувальників– представника закладу охорони здоров’я, навчального або іншого дитячого закладу, де постійно перебуває дитина– органу опіки та піклування

    Свідоцтво про народження видається особі, яка має право на його отримання, за наявності паспорта. Свідоцтва можуть також повторно видаватись представнику особи, яка має право на їх повторне отримання, у разі документального підтвердження його повноважень.

    Свідоцтва про народження дітей повторно видаються їх батькам і усиновителям незалежно від віку дитини.На свідоцтві, що повторно видане, робиться відмітка “Повторно”.

    Повторно видане свідоцтво має таку ж юридичну силу, як і попередньо виданий документ.

    Всього найкращого! Якщо є додаткові питання, звертайтесь індивідуально, натиснувши кнопку «Звернутися»!

    Танача Юлія  Антонівна
    Танача Юлія Антонівна рік тому

    Адвокат, 17 років досвіду

    Добрый день, Антонина!

    Обратитесь в любой РАГС на территории Украины.

    Если сын был рожден в Украине - сможете получить дубликат, оплатив госпошлину.

    Если возникнут какие-либо вопросы - обращайтесь, постараюсь помочь.

    Терпения Вам и сил!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України