Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 21 червня 2022, питання №67350

Розлучення. Опікунство на батька

Доброго дня. Підскажіть будь ласка. Ми з чоловіком розлучаємось через суд. Опіку над дитиною залишаю на чоловіка. Переживаю за дитину. Зараз мобілізація чи можуть чоловіка забрати на війну якщо він є опікуном і є рішення суду про розлучення?

Відповіді юристів (2)

    Сердюк  Владислава  Андріївна
    Сердюк Владислава Андріївна рік тому

    Юрист, м. Харків, 2 роки досвіду

    Доброго дня!

    Якщо у судовому порядку Вас позбавлено батьківських прав і опікуном визначено батька дитини, тоді відповідно до ЗУ "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" він не підлягає призову. (ст. 23 - жінки та чоловіки, які самостійно виховують дитину (дітей) віком до 18 років).

    Проте, якщо судом лише визначено місце проживання дитини з батьком, то ця стаття застосовуватись не буде.

    У випадку додаткових питань - звертайтесь, гарного дня!

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Таня!

    Це буде залежати від того, які документи для підтвердження самостійного виховання дитини батьком буде вимагати територіальний центр комплектування та соціальної підтримки (військкомат).

    Раніше достатньо було рішення суду про розлучення та визначення місця проживання дитини з батьком.

    Але після виходу роз'яснень Державної прикордонної служби України від 03 травня 2022 року, позиція щодо цього питання може змінитись.

    Потрібно уточнювати у військкоматі. Можна навіть зателефонувати по телефону!

    Всього доброго! Сподіваюсь, що консультація була корисною.Якщо є додаткові питання, звертайтесь індивідуально, натиснувши зелену кнопку «Звернутися»!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України