Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 28 червня 2022, питання №67866

Отримання паспорту України дитині

Добрий день, маю проблему. Неповнолітній дитині потрібен внутрішній паспорт та закордонний паспорт, при зверненні до сервісного центру отримали відмову. Відмовили, тому що у свідоцтві про народження не вказана національність батька, хоча він громадянин України. Дитина була народжена в шлюбі, не розумію на якій підставі мені відмовили. З батьком дитини розірвано шлюб та проживає він в іншому місті, зв'язок неможливий через воєнні дії. Будь ласка допоможіть.

Відповіді юристів (1)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Добрий день. Видача паспорту врегульована Порядком оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсним та знищення паспорта громадянина України». Відповідно до цього Порядку можливо взагалі не надавати свідоцтво про народження, обмежившись Витягом з Реєстру актів цивільного стану. Відомості про національність бітьків в паспортні документи не вносяться. Якщо Ви надали орігінал свідоцтва про народження, то працівники ЦНАП не мають права відмовити Вам в наданні адміністративної послуги на підставі того що воно їм не подобається. В будь-якому випадку ЦНАП повинен надати письмову відмову в здійсненні адміністративної послуги.

    Якщо бажаєте отримати більш детальну консультацію та практичну допомогу в вирішенні цього питання, Ви маєте можливість звернутися до мене особисто, через кнопку "Звернутися"


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України