Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 05 липня 2022, питання №68430

Здобуття другої освіти в період воєнного часу

Добрий день.

Я здобув першу вищу освіту та диплом відповідно у 2019 році за спеціальністю медецина. Взимку у 2022 року (до війни) я відіслав документи на зарахування до університету в Польщі, отже отримуватиму другу вищу освіту - економічну. Документи мої вже прийняли і дали листа, в якому зазначено, що я студент цьго університету і на мене чекають у вересні.

Чи маю я право отримати відстрочку від мобілізації та армії на здобуття другої вищої освіти? Дякую

Відповіді юристів (2)

    Промський Євгеній Сергійович

    Добрий день! Так, ви маєте право на відсторочку від мобілізації та на перетин кордону. Для повноцінної консультації з алгоритмом дій натискайте кнопку "Звернутися".

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Добрий день. Закон України "Про мобілізацію та мобілізаціну допомогу" не обмежує право на відстрочку наявністю у студента іншої освіти, незалежно від того друга вона, третя, тощо. В данному випадку норма закона імперативно передбачає можливість відстрочик та, як наслідок навчання у закордонному ВУЗі, можливість виїзду за кордон.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі..


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України