Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 07 липня 2022, питання №68703

Муж хочет подать на развод,как лучше решить вопрос

Есть совместная покупка но не оформленная
,Так же есть совместно нажитое имущество.
Человек молча все забрал,хочу справедливости есть ли смысл судиться?

Відповіді юристів (3)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Добрый день.

    Прежде всего необходимо знать что за имущество, подлежит ли оно государственной регистрации? Каким образом было приобретено имущество? За счет чьих средств? Только получив ответы на эти вопросы можно дать консультацию и что-либо советовать.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    За потреби може бути надана письмова консультація

    Сердюк  Владислава  Андріївна
    Сердюк Владислава Андріївна рік тому

    Юрист, м. Харків, 2 роки досвіду

    Доброго дня!

    Статтею 60 Сімейного кодексу України визначено, що майно, яке набуте подружжям за час шлюбу, належить дружині та чоловікові на праві спільної сумісної власності незалежно від того, що один з них не мав з поважної причини (навчання, ведення домашнього господарства, догляд за дітьми, хвороба тощо) самостійного заробітку (доходу). Вважається, що кожна річ, набута за час шлюбу, крім речей індивідуального користування, є об’єктом права спільної сумісної власності подружжя.

    Відповідно до статті 71 кодексу - Майно, що є об'єктом права спільної сумісної власності подружжя, ділиться між ними в натурі. У випадку неподільних речей за згодою одного із подружжя може виплачуваттсь компенсація іншим з подружжя.

    Тобто, у будь-якому випадку, не залежно від оформлення (реєстрації) майна, воно буде вважатися таким, що набуте у шлюбі і є спільною сумісною власністю, якщо одним із подружжя не буде доведено, що воно належить до особистої власності. Звичайно, необхідно мати документи, які підтверджують купівлю майна (підстава набуття майна у власність).

    Ви можете подати позов про розірвання шлюбу та про поділ майна.

    У випадку додаткових питань - звертайтесь особисто, на все добре!

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю!

    Звичайно, що є сенс.

    Ви маєте на половину того, що вважається спільною сумісною власністю. Потрібно подавати позов до суду.

    Для більш детальної консультації звертайтесь індивідуально, натиснувши зелену кнопку «Звернутися»!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України