Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 14 липня 2022, питання №69298

Аліменти, якщо народилась в чоловіка дитина

Доброго дня, таке питання. В чоловіка заборгування по аліментам 18000грн на даний момент. Але 21.12.2020 в нього народилась ще одна дитина в шлюбі. Чи можливо оскаржити розмір аліментів? Та чи буде перерахунок боргу з дня народження іншої дитини. Чи вже буде перерахунок коли подається позов до суду? Буду вдячна за відповідь

Відповіді юристів (1)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Згідно ст. 192 СК України, розмір аліментів, визначений за рішенням суду або за домовленістю між батьками, може бути згодом зменшено або збільшено за рішенням суду за позовом платника або одержувача аліментів у разі зміни матеріального або сімейного стану; огіршення або поліпшення здоров’я когось із них.

    Крім того, у відповідності до ст. 197 СК України, За позовом платника аліментів суд може повністю або частково звільнити його від сплати заборгованості за аліментами, якщо вона виникла у зв'язку з його тяжкою хворобою або іншою обставиною, що має істотне значення.

    Тобто за позовом, суд має право як зменьшити наступні виплати, але не меньше встановленого мінімуму, так і повністю або частково звільнити від заборгованості.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    За потреби може бути надана письмова консультація.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України