Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 18 липня 2022, питання №69535

Как можно отметить опекунство

Здравствуйте, меня зовут Валерий,Я хочу узнать как можно отметить опекунство над мамой. Сестра не выполняет в полном объёме опеку над мамой.

Відповіді юристів (3)

    Комаса Александр Владимирович
    Комаса Александр Владимирович рік тому

    Адвокат, м. Чернігів, 11 років досвіду

    Доброго дня.

    Відповідно до ст. 79 Цивільного кодексу України, Дії опікуна можуть бути оскаржені заінтересованою особою, в тому числі родичами підопічного, до органу опіки та піклування або до суду.

    Тобто, оскаржити дії Вашої сетри можна.

    Для ільш детальної консультації та розуміння Вашої ситуації, пропоную звернутися особисто.

    З повагою, Олександр Комаса.

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Добрый день

    Прежде всего, Ваша мама признана судом недееспособной и над ней назначена опека?

    Или же в связи с достижением преклонного возраста и состояния здоровья она нуждается в постоянном постороннем уходе?

    В зависимости от ответов на эти вопросы может быть предложен алгоритм действий.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович рік тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго вечора. Органи опіки та піклування за своєю ініціативою, за клопотанням підопічних, державних або громадських організацій, а також згідно з обгрунтованими заявами будь-яких осіб можуть звільнити опікуна або піклувальника від виконання покладених на нього обов'язків, якщо встановлять, що опікун чи піклувальник не відповідає своєму призначенню або належним чином не виконує своїх обов'язків. Рішення про припинення опіки чи піклування виносить орган опіки та піклування. Посвідчення, видане опікуну або піклувальнику, повинно бути повернуто органам опіки та піклування.

    Ви можете звертатись до мене для надання різноманітних додаткових правничих послуг з даного питання чи різних інших запитань. Я можу, зокрема, надати Вам детальну юридичну консультацію з цього питання.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України