Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Адміністративне право, 26 липня 2022, питання №70062

Имеет ли какую-то силу жалоба соседки с подписями её подруг-соседок, которая безосновательно обвиняет нашу квартиру в шуме?

Скажите пожалуйста, имеет ли какую-то силу жалоба малоадекватной престарелой соседки, которая сейчас упорно старается набрать n-количество подписей своих престарелых подруг-соседок обвиняя нашу квартиру в шуме?
Несколько раз с ее стороны был акт мелкого вандализма, на что мы закрываем глаза. Любой шорох в квартире для неё это взрыв бомбы, хотя она живет через стену с нами, а не снизу. Сосед под нами никаких претензий к нам не имеет и отказался подписывать её бумажку. Скажите, стоит ли переживать из-за выходок столь почётных соседок, может ли это нанести нам какой либо финансовый или уголовный вред? Нужно ли как-то доказывать свою невиновность в такой абсурдной ситуации?

Відповіді юристів (3)

    Корнійчук Євген Іванович

    Добрий день, угловной ответственности за это не предусмотрено, только административная ввиде штрафа от 85 до 255, повторно на протяжении года от 255 до 510 грн. Нарушения должны фиксировать полицейские, первый раз может быть просто предупреждение.

    Стаття 182 КУпАП передбачає відповідальність за порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях - тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від п'яти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і накладення штрафу на посадових осіб та громадян - суб'єктів господарської діяльності - від п'ятнадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Дії, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за такі ж порушення, - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від п'ятнадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із конфіскацією звуковідтворювальної апаратури, піротехнічних засобів, інших предметів порушення тиші або без такої і на посадових осіб та громадян - суб'єктів господарської діяльності - від п'ятдесяти до ста п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із конфіскацією звуковідтворювальної апаратури, піротехнічних засобів, інших предметів порушення тиші.

    Також можуть подати до суду про відшкодування моральної чи навіть матеріальної шкоди, заподіяної систематичним порушенням режиму тиші.

    Если консультация была полезной не забудте оставить отзыв в моем профиле.

    Корнійчук Євген Іванович

    Для захисту в вашої ситуації надаю вам таку інформацію, у конфліктних ситуаціях заміряйте свій рівень шуму і не порушуйте данні норми.

    житлових приміщеннях допустимий рівень шуму вдень (08:00 - 22:00) - 40 дБА, а вночі (22:00 - 08:00) - 30 дБА.

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0281-19#Text

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович рік тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго вечора. Та Ваша сусідка може написати на Вас донос до правоохоронних органів. Сусіди, яких вона схилила на свій бік, можуть посвідчити на її користь проти Вас. Вас тоді можуть притягнути до адміністративної відповідальності. Вам краще завчасно звернутись до правоохоронних органів та попросити їх прийняти хоч якісь міри проти тої сусідки.

    Ви можете звертатись до мне для надання різноманітних додаткових юридичних послуг з цього чи інших питань. Я можу надати детальну правову консультацію, написати тексти юридичних документів чи надати інші правничі послуги.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України