Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 31 липня 2022, питання №70404

Відшкодування ПДВ на сайті КЦ ПНГК

Подала на сайті заявку автоматично оплатила послуги провідного юриста комітету виплат Валентина Персикова Коли будуть кошти чи це знову обман

Відповіді юристів (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Олеся!

    На жаль, це чергова шахрайська схема.

    У мережі поширюють інформацію про те, що можна повернути компенсацію за сплачений податок на додану вартість (ПДВ) від 7 тис. грн до 90 тис. грн не пізніше 29 серпня 2021 року. Виплату нібито здійснює ЕКЦ ПНГК — Єдиний Компенсаційний Центр Повернення Невиплачених Грошових Коштів.

    Утім, це — фейк. А дії авторів допису — шахрайство.

    По-перше, в Україні немає Єдиного Компенсаційного Центру Повернення Невиплачених Грошових Коштів.

    По-друге, немає жодного нормативного акту, який дозволив би отримати такі виплати. На сайті вказано, що виплати можна отримати згідно з постановою 28/9329к, спрямованою на підтримку імпортозаміщення та підвищення благоустрою громадян. Утім, таку постанову не видавав жоден орган.

    Раніше шахраї поширювали інформацію про такі виплати, але кінцевим терміном можливого отримання компенсації вказували 16 серпня. У Департаменті кіберполіції Національної поліції України повідомили про цю шахрайську схему, там вже отримали низку звернень щодо таких публікацій у соцмережах.

    Шахраї займаються фішингом, мета якого виманювання персональних конфіденційних даних. На сайті просять вказати електронну пошту, номер телефону та низку контактних даних. Пізніше називають суму можливої компенсації та пропонують оплатити невелику суму за юридичні послуги для реєстрації анкети. Шахраї надсилають посилання, де потрібно ввести усі дані своєї картки — номер, термін дії та CVV2 код. Так вони отримують доступ до усіх коштів на картці.

    Крім того, на сайті у тексті є низка помилок: «згідно постанові 28/9329к, направленого», тоді як правильно — «згідно з постановою 28/9329к, спрямованою на», «музикальні інструменти», а правильно — «музичні інструменти», «інші товари, не вхідні в перелік», а правильно — «інші товари, що не входять до переліку». Це може бути свідченням неправильного перекладу з російської мови.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України