Задайте питання юристу

859 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Соціальне забезпечення, 31 липня 2022, питання №70419

ПФУ блокує нарахування пенсії за інвалідністю

Добрий день!
Моїй мамі в березні 2022 було призначено пенсію за інвалідністю, але на данний момент (липень) жодних нарахувань досі не було. В пенсійному кажуть, що це через те, що наче була комісія від соцслужби за адресою прописки (переселенці), мами там не знайшли, бо житло записане на моє ім’я, а мама взагалі перебувала в лікарні. Про комісію ніхто не попереджав і не телефонував, щоб дізнатись, де моя мама. Тому вони не подали відповідних документів до пенсійного, і тому пенсію не нараховують. В соцзахисті сказали, що ніякої залежності від їх комісії бути не може, і що ніхто не проводить комісію, якщо ми не подавали відповідних документів на це. Мене, дочку, як довірену особу (документально) гоняють з пенсійного до соцзахисту і назад, а час іде і ніхто не може пояснити, яка залежність пенсії від соцзахисту. Можете допомогти з правової сторони пояснити, чи має право соцзахист блокувати виплату пенсії за інвалідністю? Бо він має відповідати тільки за соціальні виплати переселенцю, а пенсія це вже інше. Мама вже отримала раз соцдопомогу, на яку подавали документі в соцзахисті. І тепер розраховує на призначену законну пенсію.

Відповіді юристів (1)

    Дубовенко Володимир Володимирович
    Дубовенко Володимир Володимирович 2 роки тому

    Юрист, м. Миколаїв, 5 років досвіду

    Вітаю!

    Виплату пенсії по інвалідності може бути припинено, якщо особа не з'явилася в органи медико-соціальної експертизи на повторний огляд у визначений для цього строк, тому яке відношення до цього мають органи соц.захисту незрозуміло.

    Раджу звернутися до ПФУ з письмовим запитом щодо підстав та причин невиплати пенсії, отримати письмову відповідь та потім вирішувати це питання залежно від обґрунтування відповідних обставин. Звернення можна подати особисто або через особистий кабінет ПФУ.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України