Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 01 серпня 2022, питання №70436

Законна ли объявленная властями обязательная эвакуация?

Законна ли объявленная властями обязательная эвакуация(что в случае отказа от переселения людям придется заполнить соответствующую форму и подписать)?

Відповіді юристів (5)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Евакуація законна і вона робиться для Вашої ж безпеки, але Ви можете від неї відмовитись, оформивши цю відмову в письмовому вигляді.

    • Роман Клієнт рік тому

      А как же право выбора,свободы передвижения?Были прецеденты отхода от буквы закона государством при ситуации пандемии.И в каком документе,законе прописано,что необходимо оформить отказ в письменном виде(с возможными выплывающими из этого последствиями)?Верещук ссылается на 33 статью Кодекса о гражданской защите населения,там есть пункт об обязательной эвакуации,но ни слова об оформлении отказа в письменном виде.Могу ли я отказаться что-либо подписывать на законных основаниях?

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Ви неуважно читаєте! Ви можете залишитись, написавши письмову відмову від евакуації.

    • Роман Клієнт рік тому

      Понятно,но в каком документе,законе прописано,что необходимо оформить отказ в письменном виде(с возможными выплывающими из этого последствиями)?

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Справа тут не в законі, а в тому, що воєнна адміністрація знімає з себе відповідальність за те, що може з Вами статися через знаходження у зоні активних бойових дій!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України