Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 03 серпня 2022, питання №70630

Как выехать с Италии в другую страну?нужно ли, отказаться от документов на беженство в Италии ?

Девушка хочет выехать с Италии в другую страну,но не знает как,нужно ли им отказаться от беженства в Италии? И как подать документы на беженство в другой стране? Нужно ли сразу выезжать или делать это на месте ?

Відповіді юристів (2)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Добрый день.

    Прежде всего - Вы получили статус беженца или временного убежища? Если она получила статус временного убежища в соответствии с Директивой ЕС 2001 года, то какой либо специальной процедуры для этого нет. Для получения статуса убежища в другой стране ЕС необходимо, что бы она не имела юридических обязательств перед Италией. По приезду в другую страну необходимо будет обратиться в уполномоченный орган для получения статуса временного убежища. Для каждой страны процедура своя.

    Если Вы хотите получить информацию по процедуре получения временного убежища в конкретной стране, то Вы можете обратится за персональной консультацией через кнопку "Звернутись" вверху

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня!

    Біженці в Італії мають такі права та обов'язки:

    ПРАВА

    • Ви маєте право отримувати інформацію про стан розгляду вашої заяви про надання притулку, права та обов’язки мовою, яку ви розумієте.
    • Ви маєте право на базову допомогу, включаючи проживання, харчування, юридичну, медичну та психосоціальну допомогу.
    • Ви маєте право бути розміщеним у центрі тимчасового перебування (безкоштовно). Можливості вибирати, в якому центрі тимчасового перебування ви будете розміщені, немає. Ви не зобов’язані залишатися в центрі тимчасового перебування, до якого вас закріпили, і ви маєте право вільно пересуватися територією Італії .
    • Ви маєте право бути працевлаштованим через 60 днів після подання заяви про надання притулку (міжнародний захист).
    • Ви маєте право на законних підставах перебувати в Італії до прийняття остаточного рішення щодо вашої заявки (за певними винятками. Зверніться до юридичного оператора в центрі тимчасового перебування).
    • Діти мають право отримувати освіту.

    ОБОВ’ЯЗКИ

    • Ви повинні дотримуватись законодавства Італії. Вчинення злочинних дій становить ризик відмови у наданні притулку.
    • Ви зобов’язані повною мірою співпрацювати з органами влади Італії.
    • Вам заборонено подорожувати до іншої країни.
    • Мешканці центру тимчасового перебування повинні дотримуватися правил організації побуту. Ці правила будуть надані після прибуття до центру.
    • Діти від 6 до 16 років зобов’язані ходити до школи.

    Отже, якщо Ви порушите пункт обов'язків, який я виділив жирним шрифтом, то Ви будете позбавлені цього статусу в Італії. Проте це не забороняє Вам податися на такий самий статус в іншій країні ЄС. Це треба робити по приїзду в іншу країну.

    Будуть питання, тисніть кнопку "звернутись" біля мого профілю!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України