Задайте питання юристу

859 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Соціальне забезпечення, 04 серпня 2022, питання №70692

Соціальна виплата малозабезпеченим сім'ям

Привіт.
Цікавить інформація, точніше роз'яснення щодо такого питання.
11 лютого я оформила допомогу малозабезпеченим сім'ям ( в сім'ї 3 дітей). У квітні я отримала першу виплату, мало б бути до липня включно. Під час воєнного стану ми виїхали за кордон. Чоловік перебував по догляду за батьком. В червні комісія зафіксувала, що він відсутній по місцю проживання. В липні виплат вже не було. Чому, адже під час воєнного стану виплата коштів не зупиняється, а навпаки за законом 12 березня продовжуватиметься автоматично незалежно від зміни доходу або обставин, що впливають на ці виплати. Кошти виплачені в період воєнного стану повертати не потрібно, бо немає такого розпорядження. Допомогу оформляла я. Чому в липні я неотримала виплати? Я розумію так, якщо вкінці червня комісія зафіксувала що чоловік не проживає по вказаному місці проживання, то з того часу його мають зняти з обліку осіб, що надають послуги по догляду, відмінити виплату 39 грн в місяць, та перестати сплачувати за нього в Пенсійний фонд з цього числа. Але чому мені зупинили виплату як малозабезпеченій сім'ї? Виходячи з цього у нас змінилися обставини і розмір доходу, але за законом це не впливає на виплату допомоги. Соціальна виплата мала б бути до липня включно, в липні виплати вже не було, ніяке повідомлення про відміну виплат з поясненням причин теж не приходило, в сільраді нічого не знають . В серпні мало бути автоматичне переоформлення, але так як я розумію виплату зняли. Мої дії в цій ситуації?

Відповіді юристів (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Світлана!

    Для того, аби відповісти на всі Ваші запитання, треба знати підстави, на яких було припинено виплати як малозабеспеченій сім'ї. Тому це питання не до правників поки що, а до органів соціального захисту.

    Буде бажання зробити уточнення, зверніться до мене персонально, натиснувши кнопку "звернутись" біля мого профілю.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України