Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 07 серпня 2022, питання №70837

Можно ли оформить развод находясь за пределами Украины?

Добрый день. Можно ли оформить развод если я нахожусь в другой стране? Выехала как беженка в Польшу. Есть ребенок 11 лет и совместно нажитое имущество. Если можно то как это правильно сделать?

Відповіді юристів (3)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Любов!

    ВИ МАЄТЕ ПРАВО ПОДАТИ ПОЗОВНУ ЗАЯВУ ПРО РОЗЛУЧЕННЯ.

    ЦЕ МОЖНА ЗРОБИТИ ПЕРЕБУВАЮЧИ В ПОЛЬЩІ 2 СПОСОБАМИ:

    1. САМОСТІЙНО ЧЕРЕЗ ЕЛЕКТРОННИЙ СУД.

    2. ЧЕРЕЗ СВОГО АДВОКАТА.

    Якщо Вам потрібна детальна консультація або алгоритм дій, натискайте кнопку "Звернутися".

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Любов!

    У Вашому випадку розлучення може відбутися тільки в судовому порядку!

    Аби максимально прискорити цей процес, раджу використати нагоду розлучитися за обопільною згодою. В такому випадку це може забрати місяць або трохи більше. Питання розділу майна можна вирішувати окремо.

    Подати документи в суд можна онлайн, якщо успішно оформити спільну заяву. Пізніше, якщо Ваш чоловік в Україні, буде достатньо однієї його присутності на суді для вирішення питання.

    Проте, якщо чоловік проти розлучення, тоді це проблема, і без Вас або Вашого представника в суді скорше за все, не обійтися.

    Будуть питання, тисніть кнопку "звернутись" біля мого профілю.

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Якщо не принципово поєднати розлучення з поділом майна, то я ради в би розділити ці процеси. Ви можете самостійно звернутися з позовною заявою через систему електронного суду, але все ж таки, процедура не така вже й проста і виконати всі умови прийняття позовної заяви судом знаходячись в Польщі, Ви не зможете, тому найбільш дієвим способом є звернення до адвокату.

    Якщо є бажання міг би допомогти Вам в цьому.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України