Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 18 серпня 2022, питання №71555

Образец позовной заявы с кем останется ребёнок после развода

Я хочу написать позовну заяву с кем останется ребёнок после развода,так как в решении суда о разводе этой информации не пишется. Мне нужен образец заполнения. Услуги адвоката для меня стоят дорого,хочу подать заявление самостоятельно.

Відповіді юристів (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня!

    Кременчуцького районного суду

    Полтавської області

    39600, м. Кременчук, вул. Цюрупи, 31

    Позивач : П.І.П.___

    дата народження___

    зареєстрований:

    ___

    фактично проживає :

    ___

    номер телефону (за наявності)

    ___

    Відповідач : П.І.П.___

    дата народження___

    зареєстрована:

    ___

    фактично проживає :

    ___

    номер телефону (за наявності)

    ___

    Позовна заява

    про визначення місця проживання дитини

    ___року я уклав шлюб з П.І.П. відповідача, який ми зареєстрували у відділі реєстрації актів цивільного стану ___ міськвиконкому, і прожив з нею до ___року, після чого ми розлучилися.

    Від шлюбу ми маємо сина - П.І.П., ___ року народження, який після розірвання шлюбу залишився проживати разом з відповідачкою.

    Після розлучення я добровільно надавав П.І.П. відповідача матеріальну допомогу на утримання сина і приймав участь у його вихованні.

    В ___році я переїхав до м. ___. За новим місцем проживання я купив двокімнатну квартиру і працевлаштувався на роботу вчителем фізкультури у середню загальноосвітню школу №15, де отримую заробітну плату у сумі ___ гр. на місяць.

    ___ року я приїхав до м. ___ для того, щоб побачитися з сином. Однак П.І.П. відповідача не надала мені такої можливості. Вона перебувала у стані алкогольного сп’яніння, брутально висловлювалася на мою адресу і не пустила мене до сина.

    Від сусідів моєї колишньої дружини я дізнався, що в останній час вона постійно зловживає спиртними напоями, ніде не працює і майже не займається вихованням сина.

    У зв’язку з цим я запропонував їй передати сина мені, однак вона відмовилася.

    Вважаю її відмову безпідставною з наступних причин.

    Я маю роботу, самостійний дохід і постійне місце проживання. Спиртними напоями я не зловживаю, за місцем роботи і проживання характеризуюся позитивно, добре відношуся до сина.

    Моя колишня дружина ніде не працює, не має самостійного доходу, зловживає спиртними напоями, негативно характеризується за місцем проживання і майже не займається вихованням сина.

    За таких умов сину буде краще зі мною.

    У відповідності з ч. 4, 5 ст. 19 Сімейного кодексу України при розгляді судом спорів щодо місця проживання дитини обов’язковою є участь органу опіки та піклування, який подає суду письмовий висновок щодо розв’язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, а також на підставі інших документів, які стосуються справи. У зв’язку з цим зазначений орган необхідно залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляєсамостійних вимог.

    Крім доданих до заяви документів, зазначені мною обставини зможуть підтвердити свідки – П.І.П.

    На підставі викладеного й у відповідності з ч. 4, 5 ст. 19, ч. 1, 2 ст. 161 СК України, керуючись ч. 1, 2 ст. 35, ст. 36, ч. 1 ст. 88, п. 5 ч. 6 ст. 130 ЦПК України

    прошу:

    1. Визначити місце проживання П.І.П. сина, ___ року народження, уродженця і жителя м. ___ ___області, зі мною.

    2. Стягнути з відповідачки на мою користь судові витрати.

    3. Залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог - відділ опіки і піклування ___ міськвиконкому, який знаходиться за адресою: ___ ___обл., поштовий індекс ___ та зобов’язати його подати до суду висновок щодо розв’язування спору.

    4. Під час попереднього судового засідання вирішити питання про виклик до суду свідків: вказати П.І.П. та адресу проживання.

    Додатки:

    1. Копія свідоцтва про розірванню шлюбу.

    2. Копія свідоцтва про народження сина.

    3. Довідка з місця проживання.

    4. Характеристика з місця роботи відповідача

    5. Характеристика з місця проживання позивача.

    6. Характеристика з місця проживання відповідача.

    7. Довідка про заробітну плату позивача

    8. Довідка лікаря нарколога.

    9. Квитанція про сплату судового збору.

    10. Дві копії позовної заяви з додатками.

    „___”___р. ___

    Будуть питання, тисніть кнопку "звернутись" біля мого профілю!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України