Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 22 серпня 2022, питання №71766

Оспорить решение военкомата

Если человек служил на срочной службе в 2016-2017 году. Сам 1995 года рождения, в АТО не был. На каких основаниях его могут внести в резерв 1 очереди?

Если указано что резервисты первой очереди — это те военные, которые уволились со службы в период с 2014 года. Преимущественно это те, кто участвовал в войне на Донбассе, участники боевых действий, которые пригодны для дальнейшей службы.

Відповіді юристів (5)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю!

    Можливо чоловік і не є резервістом 1 черги, однак теоретично він мобілізації підлягає.

    Всього доброго! Якщо Вам потрібна детальна консультація або алгоритм дій, натискайте зелену кнопку "Звернутися".

    • Лена Клієнт рік тому

      в военном билете стоит печать "зарахован до резерву 1 черги".

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня!

    Оперативний резерв І черги — резерв органів управління, військових частин, підрозділів ЗСУ, інших військових формувань (правоохоронних органів спеціального призначення, Держспецтрансслужби, Держспецзв'язку), що включає резервістів та військовозобов'язаних (переважно з досвідом участі в антитерористичній операції), призначених для комплектування збройних сил та інших військових формувань, які прибувають для виконання обов'язків служби за викликом їх командирів (начальників) як в мирний час, так і в особливий період.

    Якщо людина не брала участь ні в АТО, ні в бойових діях, то по логиці вона не повинна бути включена до такого резерву.

    • Лена Клієнт рік тому

      в военном билете стоит печать "зарахован до резерву 1 черги".

      • Айвазян Юрий Климентьевич
        Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

        Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

        Спілкуватися у чаті

        Як Ви помітили, наявність досвіду бойових дій не є на сто відсотків визначальною. Можуть бути і інші підстави для внесення в резерв 1 черги. Наприклад, особливі знання чи навички.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України