Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 22 серпня 2022, питання №71791

Скажите пожалуйста если отказаться от ребенка всеравно я буду уплачивать алименты

Скажите пожалуйста если отказаться от ребенка всеравно я буду платить елименти или все таки нет если можно для етого что-то зделать для этого или как решить эту проблему

Відповіді юристів (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня!

    Відповідно до українського законодавства батьки не можуть зняти з себе батьківські обов’язки по відношенню до власних дітей.

    Але, якщо батьки не виконують свої батьківські обов’язки, вони, на підставі суду, можуть бути позбавлені батьківських прав, що тягне за собою, ряд обмежень. Так, батьки, позбавлені батьківських прав, не можуть приймати участь у вихованні та розвитку дитини, не можуть бути законними представниками дитини, будуть позбавлені пільг, які належать батькам із дітьми, не можуть спадкувати після дитини, не можуть розраховувати на утримання від дитини в разі непрацездатності.

    При цьому за батьками зберігається обов’язок забезпечувати дитину (платити аліменти). Також, позбавлення батьківських прав не позбавляє дитину права на спадкування.

    Комаса Александр Владимирович
    Комаса Александр Владимирович рік тому

    Адвокат, м. Чернігів, 11 років досвіду

    Добрый день.Понятия отказа от родительских прав нету, но при этом лишение родительских прав не освобождает от обязанности удерживать своего ребенка. Есть варианты освободить себя от уплаты алиментов,если сделать дарение недвижимого имущества ребенку к примеру. Но это делается только с разрешения органов опеки.

    Если Вам нужна дополнительная консультация или разьеснения, обращайтесь лично.

    С уважением Александр Комаса.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович рік тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Добрий вечір. Як така добровільна відмова від юридичного батьківства в законодавстві України не передбачена. Практикується залишення матір'ю новонародженої дитини в пологовому будинку тощо. Якщо дитина юридично вважається Вашою дитиною, Ви з нею не проживаєте та є рішення суду про виплату Вами аліментів, то Ви зобов'язані платити аліменти.

    Ви можете звертатись до мене для надання різних додаткових юридичних послуг з цього чи інших питань. Я можу, зокрема, надати Вам детальну розгорнуту правову консультацію з даного запитання.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України