Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 24 серпня 2022, питання №71864

Відстрочка від мобілізації

ЯКУ ПОТРІБНО ПОДАТИ ЗАЯВУ ДО ТЦК ТА СП ІЗ ДОДАВАННЯМ ДОКУМЕНТІВ ПРО ІНВАЛІДНІСТЬ ТЕЩІ. Що потрібно вказати в заяві і чи потрібно проходити ВЛК при наданні відстрочки. Документи потрібно завіряти у нотаріуса чи потрібні там оригінали?

Відповіді юристів (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня!

    Вам треба врахувати наступне:

    По-перше, якщо Ваша теща інвалід 1 чи 2 другої групи, то однієї цієї підстави достатньо для отримання відстрочки. Якщо ж вона інвалід 3 групи, то буде необхідно оформлювати постійний догляд на непрофесійній основі, для чого Вам буде потрібен відповідний висновок МСЕК та рішення територіального центру соціального захисту. В обох випадках ніяких заяв до військомату робити не треба. У разі виклику повісткою достатньо показати у ТЦК та СП документи, які:

    або пдітверджують наявність інвалідності 1 чи другої групи та доказ родинних зв'язків,

    або подітверджують отримання Вами державної компенсації за здійснення постійного догляду.

    По-друге, завіряти у нотаріуса нічого не треба. Необхідно пред'являти оригінали, з яких ТЦК за потреби може зробити ксерокопії.

    По-третє, на проходження ВЛК Вас можуть направити - ТЦК має на це право. Але до отримання відстрочки це не має ніякого відношення.

    Будуть уточнюючі питання, тисніть кнопку "звернутись" біля мого профілю. Готовий на них відповісти!

    Промський Євгеній Сергійович
    Промський Євгеній Сергійович рік тому

    Адвокат, м. Київ, 4 роки досвіду

    Добрий день!

    Не раджу звертатись для отримання відстрочки до вручення Вам повістки. Військкомати зараз завантажені і будуть ухилятись від оформлення документів.

    Тому звертайтесь вже після вручення повістки, якщо таке матиме місце.

    Для більш детальної консультації натискайте кнопку "Звернутися". Буду радий допомогти.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю!

    Що потрібно вказати в заяві і чи потрібно проходити ВЛК при наданні відстрочки. Документи потрібно завіряти у нотаріуса чи потрібні там оригінали?

    ЧІТКО ВСТАНОВЛЕНОЇ В ЗАКОНОДАВСТВІ ФОРМИ ЗАЯВИ НЕМАЄ. ВОНА ПИШЕТЬСЯ В ДОВІЛЬНІЙ ФОРМІ.

    МОЖУ НАДАТИ ЗРАЗОК ТАКОЇ ЗАЯВИ.

    ВЛК ВІЙСЬККОМАТ МОЖЕ ПОПРОСИТИ ПРОЙТИ.

    ЯКЩО Є МОЖЛИВІСТЬ, КРАЩЕ ЗАВІРИТИ КОПІЇ ДОКУМЕНТІВ У НОТАРІУСА. ЯКЩО ТАКОЇ МОЖЛИВОСТІ НЕМАЄ, МОЖЕТЕ ЗАВІРИТИ САМОСТІЙНО.

    Всього доброго! Якщо Вам потрібна детальна консультація або алгоритм дій, натискайте зелену кнопку "Звернутися".


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України