Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 25 серпня 2022, питання №71899

Выселят меня с ребенком или нет?

Здравствуйте, я прописана и проживаю в 1-кмн квартире с ребенком 10 лет, моя мать которая после бабушки вступила в наследство, хочет нас выселить, пишет заявления участковому, ходит по соседям собирает подписи, наверное будет в суд подавать, мы с ней не общаемся, что нам делать?

Відповіді юристів (3)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Добрый день.

    Вопрос довольно сложный и неоднозначный. Есть несколько факторов, который могут повлиять на решение суда. Основной - имеете ли Вы или ребенок иное жилье. Есть ещё несколько моментов, которые неоьбходимо у Вас выяснить.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю!

    Якщо Ви проживаєте з дитиною за місцем реєстрації, Вас ніхто не має права виселити.

    Єдиний варіант можливих дій Вашої матері - подання позову до суду. Однак на 99% впевнений, що суд відмовить у задоволенні позову. Для зняття з реєстрації треба мати вагомі підстави, у тому числі Ваше тривале непроживання за місцем реєстрації.

    Всього доброго! Якщо Вам потрібна детальна консультація або алгоритм дій, натискайте зелену кнопку "Звернутися".

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Юлія!

    Турбуватись не треба! Вона не має права Вас виселити просто так. Це може бути тільки в судовому порядку, та і то - за наявності поважних причин.

    Будуть питання, тисніть кнопку "звернутись" біля мого фото. Буду радий надати допомогу!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України