Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 29 серпня 2022, питання №72166

Будет отсрочка от мобилизации?

Здравствуйте, скажите пожалуйста, чтобы была отсрочка от мобилизации, если я иду на второе высшее на контракт в магистратуру, то без разницы в какой Вуз и на какую специальность? Если я раньше заканчивал авто-дорожный, могу идти например в сель-хоз или институт электроники на любую специальность или на определенную специальность и в определенный Вуз? Заранее спасибо.

Відповіді юристів (4)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня

    ВИ ОТРИМАЄТЕ ВІДСТРОЧКУ ВІД МОБІЛІЗАЦІЇ.

    У відповідності до абзацу другого частини статті 23 «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», в редакції Законів № 2196-IX від 14.04.2022 р.,

    «Призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період не підлягають також:

    здобувачі професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, асистенти-стажисти, аспіранти та докторанти, які навчаються за денною або дуальною формами здобуття освіти».

    Вказана норма Закону не передбачає жодних виключень щодо раніше отриманої освіти, рівня отримуваної освіти тощо.

    Єдина умова - навчання на час призову.

    Вам можуть вручити повістку для отримання уточнюючих даних і за цій повістки Ви зобов'язані прибути до ТЦК СП, де Вам потрібно буде подати заяву про надання відстрочки, яка повинна бути забволена.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня!

    Для отримання другої освіти та, відповідно, відстрочки, підійде будь-який ВУЗ, тому раджу скористатися цією можливостю якомога ліпше. Тобто, окрім права на відстрочку отримати нові знання, які знадобляться в житті.

    Будуть уточнюючи питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого профілю. Охоче на них відповім!

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Юрій!

    Здравствуйте, скажите пожалуйста, чтобы была отсрочка от мобилизации, если я иду на второе высшее на контракт в магистратуру, то без разницы в какой Вуз и на какую специальность? - ВСЕ ВІРНО! СПЕЦІАЛЬНІСТЬ І ЗАКЛАД ВИЩОЇ ОСВІТИ У ДАНОМУ ВИПАДКУ РОЛІ НЕ ГРАЄ. ГОЛОВНЕ - ЦЕ ФАКТ НАВЧАННЯ, ЯКИЙ ВИ ЗМОЖЕТЕ ПІДТВЕРДИТИ ДОКУМЕНТАЛЬНО.

    Если я раньше заканчивал авто-дорожный, могу идти например в сель-хоз или институт электроники на любую специальность или на определенную специальность и в определенный Вуз? - ТАК, МОЖЕТЕ. ЦЕ ВАШЕ ПРАВО. МОЖЛИВІСТЬ МАТИ ПРАВО НА ВІДСТРЧОКУ НЕ ЗАЛЕЖИТЬ ВІД ВУЗУ.

    Всього доброго! Якщо Вам потрібна детальна консультація або алгоритм дій, натискайте зелену кнопку "Звернутися".

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович рік тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Здравствуйте!

    ОГРАНИЧЕНИЙ НЕТ.

    При наличии вопросов, обращайтесь индивидуально через кнопку "Звернутися".

    Всего доброго!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України