Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 07 вересня 2022, питання №72619

Кто такие государственные служащие?

Здравствуйте, муж является работником крупного завода,имеет бронь от мобилизации,занимает руководящую должность. Увидела статью что мужчинам которые являутся государственными служащими возможен выезд за границу на время отпуска. Только не понятно кто относится к этой категории? Поясните пожалуйста этот вопрос. Спасибо.

Відповіді юристів (2)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Добрый день.

    Государственная служба в Украине - это профессиональная деятельность лиц, занимающих должности в государственных органах и их аппарате по практическому выполнению задач и функций государства и получающих заработную плату за счет государственных средств.

    Работник предприятия, даже основанного на государственной собственности или с долей государства в статутном капитале, не является государственным служащим.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня!, Марія!

    На жаль Ваш чоловік не є державним службовцем.

    Державний службовець - це громадянин України, який займає посаду державної служби в органі державної влади, іншому державному органі, його апараті (секретаріаті) (далі - державний орган), одержує заробітну плату за рахунок коштів державного бюджету та здійснює встановлені для цієї посади повноваження, безпосередньо пов’язані з виконанням завдань і функцій такого державного органу, а також дотримується принципів державної служби. (стаття 1 Закону України «Про державну службу»).

    Що стосується законних підстав для виїзду за кордон, то з цього приводу я раджу Вам ознайомитись з останніми роз'ясненнями ДПСУ від 8.08. 22 року. Це можна зробити тут: https://dpsu.gov.ua/ua/Peretinannya-derzhavnogo-ko...

    Якщо після того у Вас виникнуть питання, прошу звернутись до мене персонально, натиснувши відповідну зелену кнопку біля мого фото. Буду радий на них відповісти!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України