Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 11 вересня 2022, питання №72787

Чи буде задоволено позов громадянки Боровик?

Задача № 4. У червні 2004 р. громадянка Боровик звернулася до суду з позовом про стягнення боргу за договором позики, що був укладений нею з громадянином Порохом у травні 2003 р. Позичальник за договором зобов’язувався повернути борг у сумі 5000 грн до 1 грудня 2003 р. Позивачка просила стягнути всю суму боргу, а також проценти за користування чужими грошовими коштами згідно зі ст.. 536 та відшкодування моральної шкоди на підставі ст. 611 чинного ЦК України.
Питання:
1) Чи буде задоволено позов громадянки Боровик? (Рішення обґрунтуйте).
2) Чи змінилося б рішення суду, якби строк повернення боргу за даним договором позики було передбачено на 1 лютого 2004 року?

Відповіді юристів (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Припинить сюди писати, інакше я буду вимушений звернутись до адміністрації сайту, а ще краще знайду ВУЗ, де Ви вчитесь. Як Вам не соромно!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України