Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 19 вересня 2022, питання №73198

Навязчивое внимание в социуме

Меня достают посторонние люди в социуме. Я не имею представления, что им от меня надо и кто их сюда подсылает. Так как я частное лицо. Здесь нет никаких "общественных организаций", "детских организаций", "общественных коммуникаций", "сообществ", "ЛГБТ сообществ", "социальных сетей", "церкви", "концертов" и прочего. Ничего здесь нет и никогда не было. То ли они прослушивают у меня телефон. Мне надоедают, компостируют мозги совершенно посторонние люди в общественных местах. Лезут дети почему-то. Их очень интересует - что я делаю, что я кушаю, кому звоню, куда хожу, где беру деньги Я хочу, чтоб эти навязчивые неуместные граждане исчезли из моей жизни. Им разве не ясно - что я не намерена с ними "общаться" и вообше их не воспринимаю никак. Я не могу спокойно находится в общественных местах Что происходит? Куда мне обращаться и на кого конкретно? Поскольку я не знаю даже - кто мне их навязывает?

Відповіді юристів (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня!

    Не зваертайте увагу.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович рік тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго вечора. За Вами, можливо, вели розвідку співробітники спецслужби. В різних державах існує по кілька спецслужб. В Україні це-Служба безпеки України, Служба зовнішньої розвідки України, Головне управління розвідки Міністерства оборони України, Департамент військової контррозвідки Служби безпеки України тощо.

    Згадані Вами діти до спецслужб, очевидно, не мають відношення. До Вас, напевне, просто лізли діти через якусь звичайну причину.

    Також можливо, що за Вами шпигували працівники підприємства, яке надає приватні розвідувальні послуги. Досудове слідство щодо шпигунства здійснюють слідчу СБУ, а стосовно порушення недоторканості приватного життя-слідчі Національної поліції.

    Стаття 182. Порушення недоторканності приватного життя

    1. Незаконне збирання, зберігання, використання, знищення, поширення конфіденційної інформації про особу або незаконна зміна такої інформації, крім випадків, передбачених іншими статтями цього Кодексу, -

    караються штрафом від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

    2. Ті самі дії, вчинені повторно, або якщо вони заподіяли істотну шкоду охоронюваним законом правам, свободам та інтересам особи, -

    караються арештом на строк від трьох до шести місяців або обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк.

    Примітка. Істотною шкодою у цій статті, якщо вона полягає у заподіянні матеріальних збитків, вважається така шкода, яка в сто і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

    Публічне, у тому числі через засоби масової інформації, журналістів, громадські об’єднання, професійні спілки, повідомлення особою інформації про вчинення кримінального або іншого правопорушення, здійснене з дотриманням вимог закону, не є діями, передбаченими цією статтею, і не тягне за собою кримінальну відповідальність.

    Ви можете звертатись до мене з цим запитанням чи іншими питаннями для надання різних додаткових юридичних послуг. Я можу, зокрема, надати Вам детальну правову консультацію з даного запитання.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України