Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 30 вересня 2022, питання №73774

Вьезд и выезд за кордон с матерью, согласно новых поправок в законе

Добрый день!В августе выехал с матерью (инвалид 1й группы, требует догляду) за кордон. мать вернулась домой с женой. я остался заграницей. могу ли я без последствий вьехать и снова выехать с матерью за кордон согласно новых поправок в законе?Нужно ли матери сейчас ехать за кордон меня " забирать" в Украину чтоб не было вопросов у пограничников?

Відповіді юристів (6)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Романе!

    На жаль зараз це може бути проблемою. Тому що аби заїхати в Україну і знову виїхати з матір'ю за кордон, по нових правилах Ви повинні стояти на обліку в українському консульстві, а Ви того не зробили. Отже треба аналізувати Вашу ситуацію і думати, як це краще зробити.

    Раджу натиснути кнопку "звернутись" біля мого профілю, аби я, побачивши Ваш номер телефону, міг з Вами зв'язатися персонально та поговорити.

    • роман Клієнт рік тому

      подскажите, в каких случаях я должен стоять на учете в украинском консульстве?

      • Айвазян Юрий Климентьевич
        Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

        Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

        Спілкуватися у чаті

        В усіх випадках, коли перетнули кордон, супроводжуючи інваліда!

        • роман Клієнт рік тому

          Вы наверно невнимательно прочитали, мать выехала за кордон в августе и вернулась в украину в тот же день , а закон приняли недавно

          • Айвазян Юрий Климентьевич
            Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

            Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

            Спілкуватися у чаті

            А Ви, очевидно, не дуже добре зрозуміли своє власне питання, бо в ньому йдеть про теперешній час, а не минулий. А ще чемні люди дякують, коли їм роблять послугу.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Романе.

    Так, можете так зробити.

    Однак при в'їзді в Україну можуть бути питання.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України