Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Адміністративне право, 04 жовтня 2022, питання №73956

Сколько есть времени на оплату админ штрафу по 2ст.204-1КУпАП (попытка незаконного пересечения границы)

Добрый день. Дали админ штраф по 2ст.204-1КУпАП (попытка незаконного пересечения границы), но так как не был на суде, не знаю сколько есть времени на оплату штрафа, и есть ли тут такая история как со штрафом за ПДР (если не оплатил за определённое время, штраф умножается) ?

И вторая часть вопрос, это был Тячевский суд, оплатить я штраф могу, просто зайти на их сайт и по реквизитам указанным там, а в примечание указать номер своего дела, провадження, ФИО и ИНН ?

Спасибо

Відповіді юристів (4)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Владе.

    Добрый день. Дали админ штраф по 2ст.204-1КУпАП (попытка незаконного пересечения границы), но так как не был на суде, не знаю сколько есть времени на оплату штрафа, и есть ли тут такая история как со штрафом за ПДР (если не оплатил за определённое время, штраф умножается) ?

    Це не та історія. Сума штрафу подвоюється за вчинення правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху.

    И вторая часть вопрос, это был Тячевский суд, оплатить я штраф могу, просто зайти на их сайт и по реквизитам указанным там, а в примечание указать номер своего дела, провадження, ФИО и ИНН ?

    Питання оплати штрафу краще уточнювати безпосередньо в секретаря або працівника суду.

    Для більш детальної консультації натискайте зелену кнопку «Звернутися»!

    Мамай Ірина Євгеніївна
    Мамай Ірина Євгеніївна рік тому

    Адвокат, м. Рівне, 6 років досвіду

    Спілкуватися у чаті

    ВІдповідно до ст. 307 Кодексу про адміністративні правпорушення

    Штраф має бути сплачений порушником не пізніш як через п’ятнадцять днів з дня вручення йому постанови про накладення штрафу, крім випадків, передбачених статтями 300-1, 300-2 цього Кодексу, а в разі оскарження такої постанови - не пізніш як через п’ятнадцять днів з дня повідомлення про залишення скарги без задоволення.

    Штраф, накладений за вчинення адміністративного правопорушення, вноситься порушником в установу банку України, за винятком штрафу, що стягується на місці вчинення правопорушення, якщо інше не встановлено законодавством України.

    У разі несплати штрафу на місці вчинення адміністративного правопорушення документ, що підтверджує його сплату, або його копія не пізніше трьох робочих днів після закінчення строку, передбаченого частиною першою цієї статті, надсилається правопорушником до органу (посадовій особі), який виніс постанову про накладення цього штрафу.

    Щодо подвійного розміру, то пр це говорить стаття 308 КпАП, зокрема - у разі несплати правопорушником штрафу у строк, установлений частиною першою статті 307 цього Кодексу, постанова про накладення штрафу надсилається для примусового виконання до органу державної виконавчої служби за місцем проживання порушника, роботи або за місцезнаходженням його майна в порядку, встановленому законом.

    У порядку примусового виконання постанови про стягнення штрафу за вчинення адміністративного правопорушення з правопорушника стягується:

    подвійний розмір штрафу, визначеного у відповідній статті цього Кодексу та зазначеного у постанові про стягнення штрафу;

    витрати на облік зазначених правопорушень. Розмір витрат на облік правопорушень визначається Кабінетом Міністрів України.

    ТОбто, у вас є 15 днів з моменту отримання постанови для оплати штрафу. ЯКщо стягнення відбуватиметься через виконавчу службу його розмір подвоїться, крім того додасться ще 10 % від суми виконавчого збору.

    Щодо реквізитів для оплати, то вони будуть вказані в постанові. Якщо ви крепко хочете оплатити штраф, то зверніться в канцелярію суду для отримання постанови. Або зайдіть в реєстр судових справ та по номеру справи знайдіть свою. Там ви побачите постанову в електронному вигляді.

    • Влад Клієнт рік тому

      Дякую вам велике за детальну відповідь. Видно що ви професіонал своєї справи

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Владиславе!

    Для того, аби давати повну консультацію, мені не вистачає деталей Вашої ситуації.

    Натисніть кнопку "звернутись", аби ми могли поговорити.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України