Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 11 жовтня 2022, питання №74282 550₴

Війскомат - необхідно виписатися з квартири

Доброго дня. Ситуація така.

Я прописаний в Деснянському районі м. Києва. По особистим обставинам мені треба виписатися з квартири і надалі мати можливість прописатися в іншому районі.

Потрібна консультація юриста щодо алгоритму дій у війсковий час.

Даю додаткову інформацію для повноти розуміння ситуаціі.
На війсковому обліку я не стою. Вік - 28 років. Є тільки приписне. По стану здоров"я я належу до категоріі, по якій не придатний і у мирний, і у військовий час (стаття 60 указу 402 про ВЛК. Причина - активна фаза анколізуючого спондиліту - хвороба Бєхтерева).

Я хотів пройти медкомісію і це питання віришити, знятися з обліку. Вдалося потрапити до військомату, але на медкоміссію мене не відправили. Деснянський війскомат зараз приводить прийом у приміщенні школи, дуже велике завантаження. Там мені сказали, що медкомісію зараз проходять там тільки ті особи, хто мобілізується. В іншому випадку мені можуть дати тимчасове посвідчення без медкоміссіі і відправити додому. Це те, що мені сказати за усіма прийомними столами. Тому я до цього питання не повертався.

Враховуючи все це, потрібна консультація. Наскільки я розумію, щоб виписатися мені потрібно стати на облік. Який мій алгоритм дій, щоб пройти медкоміссію/стати на облік і виписатися з квартири, де проживаю.

Буду вдячний за допомогу.

Відповіді юристів (19)

    Кирда Вячеслав Володимирович
    45.5%

    Вітаю, Анатолій.

    Враховуючи все це, потрібна консультація. Наскільки я розумію, щоб виписатися мені потрібно стати на облік. Який мій алгоритм дій, щоб пройти медкоміссію/стати на облік і виписатися з квартири, де проживаю.

    ЗАГАЛОМ БЕЗ ВІЙСЬККОМАТУ ТУТ НЕ ОБІЙТИСЬ, НА ЖАЛЬ, АЛЕ ВИ ВОЛОДІЄТЕ ТРІШКИ НЕ ТІЄЮ ІНФОРМАЦІЄЮ.

    СПРАВА В ТОМУ, ЩО НАРАЗІ ЗНІМАТИСЬ З МІСЦЯ РЕЄСТРАЦІЇ, А ПОТІМ РЕЄСТРУВАТИСЬ, НЕ ПОТРІБНО. ВСЕ РОБИТЬСЯ ОДНИМ КРОКОМ - ПРОСТО РЕЄСТРУЄТЬСЯ НОВЕ МІСЦЕ ПРОЖИВАННЯ.

    АЛЕ ЗРОЗУМІЛО, ЩО БЕЗ ВІДМІТКИ ПРО ВІЙСЬКОВИЙ ОБЛІК В НОВОМУ РАЙОНІ М. КИЄВА ВАМ НЕ ПОМІНЯЮТЬ МІСЦЕ РЕЄСТРАЦІЇ.

    ТОМУ ОДНОЗНАЧНО ПОТРІБНО ЗНІМАТИСЬ ЗА ТЕПЕРІШНІМ МІСЦЕМ ВІЙСЬКОВОГО ОБЛІКУ, ТА СТАВАТИ НА ВІЙСЬКОВИЙ ОБЛІК В НОВОМУ РАЙОНІ.

    ДЛЯ ТОГО, АБИ ЗНЯТИСЬ З ВІЙСЬКОВОГО ОБЛІКУ, ВАМ ОБОВ'ЯЗКОВО ПОТРІБНО ОТРИМАТИ ТИМЧАСОВЕ ПОСВІДЧЕННЯ, ОСКІЛЬКИ ПРИПИСНЕ ВЖЕ НЕДІЙСНЕ. ВІДМІТКУ ПРО ЗНЯТТЯ З ВІЙСЬКОВОГО ОБЛІКУ ДО ПРИПИСНОГО ВАМ НІХТО НЕ ПОСТАВИТЬ.

    "...В іншому випадку мені можуть дати тимчасове посвідчення без медкоміссіі і відправити додому..." - ЯКЩО ЦЕ МОЖУТЬ ЗРОБИТИ, ЦЕ ЧУДОВО. ОБОВ'ЯЗКОВО ПОТРІБНО ПРОЙТИ ЦЕЙ КРОК, АБИ ПОТІМ ЧЕРЕЗ ДЕЯКИЙ ЧАС ПОДАВАТИ ЗАЯВУ ПРО ЗНЯТТЯ З ВІЙСЬКОВОГО ОБЛІКУ.

    ПРОТЕ ДЕЛІКАТНИЙ НЮАНС ВАШОЇ СИТУАЦІЇ ПОЛЯГАЄ В ТОМУ, ЩО ВИ МОЖЕТЕ БУТИ МОБІЛІЗОВАНІ, ЯКЩО, ЗВИЧАЙНО, У ВАС НЕМАЄ ПІДСТАВИ ДЛЯ ВІДСТРОЧКИ. ТОМУ ПОТРІБНО БУТИ ОБЕРЕЖНИМ. У ЗВ'ЯЗКУ ІЗ ЦИМ Я Б РАДИВ ВАМ ВИВЧИТИ ПІДСТАВИ ДЛЯ ВІДСТРОЧКИ, ЩО ПЕРЕДБАЧЕНІ СТАТТЕЮ 23 ЗАКОНУ УКРАЇНИ "ПРО МОБІЛІЗАЦІЙНУ ПІДГОТОВКУ ТА МОБІЛІЗАЦІЮ".

    КОЛИ З ОБЛІКУ ЗНІМЕТЕСЬ, ЙДЕТЕ ДО ЦНАПу, БЕРЕТЕ ДОВІДКУ І ЙДЕТЕ СТАВАТИ НА ВІЙСЬКОВИЙ ОБЛІК ЗА НОВИМ МІСЦЕМ ПРОЖИВАННЯ.

    ОСЬ ТАКИЙ ПРИБЛИЗНО АЛГОРИТМ.

    НЮАНС ЛИШЕ В ТОМУ, ЩО ЗАРАЗ ВОЄННИЙ СТАН. ОДНАК ВІН МОЖЕ ВПЛИНУТИ НА ЧАС, АЛЕ НЕ НА АЛГОРИТМ. ЗА ПОТРЕБИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ.

    Всього доброго! Сподіваюсь, що консультація була корисною.Якщо є додаткові питання або Вам потрібна індивідуальна консультація, натискайте зелену кнопку «Звернутися»!

    • Анатолій Клієнт рік тому

      Доброго дня. Дякую за відповідь. Алгоритм зрозумілий і за те, що мене "на місці мобілізують" я не хвилююсь, тому що багато років хворію, є всі заключення, знімки, та і будь який ревматолог і аналізи підтвердять діагноз.

      Невелике уточнення. З постановкою на облік і отриманням тимчасового посвідчення - все зрозуміло.

      Ви рекомендуєте зніматися з обліку не відразу? Тобто спочатку на нього стати, а вже в інший прийом писати заяву про зняття з війского обліку в цьому військоматі? Чи є сенс одразу казати в військоматі, що мені потрібно виписатися ? дякую.

      • Кирда Вячеслав Володимирович

        Доброго дня.

        АНДРІЮ!

        СПОЧАТКУ БАЖАНО ОТРИМАНО ТИМЧАСОВЕ ПОСВІДЧЕННЯ. НЕ ЗОВСІМ ЗРОЗУМІВ, ЩО ВИ МАЄТЕ НА УВАЗІ ПІД "..тобто спочатку на нього стати, а вже в інший прийом писати заяву про зняття з війского обліку в цьому військоматі..?".

        ВИ І ТАК ПЕРЕБУВАЄТЕ ТАМ НА ВІЙСЬКОВОМУ ОБЛІКУ. КОЛИ У ВАС БУДЕ ТИМЧАСОВЕ ПОСВІДЧЕННЯ, ТІЛЬКИ І ТОДІ ТРЕБА ПИСАТИ ЗАЯВУ ПРО ЗНЯТТЯ З ВІЙСЬКОВОГО ОБЛІКУ.

        ЯКЩО Я ЩОСЬ НЕПРАВИЛЬНО ЗРОЗУМІВ, КРАЩЕ ПЕРЕГОВОРИТИ В ІНДИВІДУАЛЬНОМУ ПОРЯДКУ. ДЛЯ ЦЬОГО ЗА БАЖАННЯ МОЖЕТЕ НАТИСНУТИ КНОПКУ "ЗВЕРНУТИСЯ".

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго вечора, Анатолію!

    Точно можу сказати, що проходити коміссію Вам не варто, бо наступний крок у розвитку ситуації в цьому напрямку - це вручення військоматом мобілізаційного розпорядження! Далі Ви, напевно, здогадуєтесь, що буде

    Звичайно я розумію, що Вам треба виписатися, але робити таке треба лише тоді, коли у Вас буде залізне право на відстрочку, і як мінімум один варіант такого права у мене для Вас є! А далі, подивимось, може ще щось знайдемо. Причимо, все абсолютно законно, швидко і практично безпроблемно!

    Отже замість довгої писанини тут та обговорення зовсім непублічних тем у відкритому просторі, раджу Вам натиснути кнопку "звернутись" біля мого фото. Я побачу Ваш номер телевону і зможу поспілкуватись з Вами приватно.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Колего, це не сервіс для пошуку індивідуальних клієнтів, а платформа для очевидних питань та не менш очевидних відповідей.

    Останні, до речі, повинні відповідати встановленим правила сайту вимогам - "стандарт якості консультації". Якщо Ви маєте величезний досвід та унікальні напрацювання, з якими можете поділитись, є рубрика "Мій блог" для цього.

    А наразі майте повагу до інших колег, які все ж ставлять за мету розкрити питання клієнта.

    З повагою.

    • Айвазян Юрий Климентьевич
      Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

      Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

      Спілкуватися у чаті

      Спочатку думав не відповідати на це нечемне звернення, тому що соромно перед людиной, яка заплатила гроші для того, аби отримати правничу допомогу, а не вичитувати тут чиїсь морализаторські сентенції на тему. Ну що там, думав я, буває: просто молода людина робить перші свої кроки у профессії, трошки не вихована... Але бачу, що тут навіть є прихильники такої поведінки, а це вже проблема!

      По перше, радив би Вам, раніше ніж робити подібні заяви подивитись самокритично (якщо Ви взагалі на це здатні) на Ваші відповіді на цьому сайті! Чи мені Вам допомогти в тому? Переконаний, що порівняння буде далеко не на Вашу користь.

      По-друге (це з приводу поваги до колег), коли Ви надаєте відповіді клієнтам, не забувайте, що в них Ви повинні спиратися на власне бачення щодо вирішення проблеми, а не відштовхуватись та ще й в абсолютно негативному контексті від того що сказав інший відповідач.

      По-третє (це знову з приводу поваги до колег), коли я сюди прийшов, тут деякі, включно із Вами, навздогін один за одним відповідали на питання клієнтів до інших "колег". Це мене спочатку дивувало, але пізніше я з тим змирився - як то кажуть: "з вовками жити, по вовчи вити".

      По-четверте (це з приводу Вашої "мети розкрити питання клієнта"), достатньо зайти в категорію безоплатних відповідей, де люди далеко не завжди мають можливість дати Вам гроші, аби, подивившись на Ваші відповіді, зрозуміти, яке саме "розкриття питання" і, головне, для чого Ви мали на увазі!

      Нарешті, по-п'яте (це з приводу стандартів консультації та "мого блогу"), припинить, в кінці кінців, користуватися капслоком! Від цього ані у мене, ані у будь кого іншого (особливо це стосується клієнтів) знань точно не додається, а в очах після того ще довго мерехтить.

    Промський Євгеній Сергійович
    18.2%
    Промський Євгеній Сергійович рік тому

    Адвокат, м. Київ, 4 роки досвіду

    Добрий день!

    Загальний алгоритм зміни зареєстрованого місця проживання наступний:

    1. Зняття з військового обліку за зареєстрованим місцем проживанням.

    2. Постановка на військовий облік за новим місцем проживання.

    3. Рєстрація місця проживання за новою адресою.

    Станом на зараз зніматись зі старого місця реєстрації не обов'язково.

    А далі починаються нюанси.

    Якщо ви непридатний до служби у мирний і воєнний час, Вам у військкоматі мають видати тимчасове посвідчення військозобов'язаного з відміткою про ВИКЛЮЧЕННЯ з обліку за станом здоров'я. З такою відміткою вам НЕ ПОТРІБНО зніматись з військового обліку/ставати на військовий облік, оскільки щодо Вас військовий облік не ведеться.

    КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ ПОСТАНОВА від 7 лютого 2022 р. № 265 "Деякі питання декларування і реєстрації місця проживання та ведення реєстрів територіальних громад" https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/265-2022-%D0%B...

    35. Для реєстрації місця проживання (перебування) особа або її законний представник (представник), уповноважена особа житла або уповноважена особа спеціалізованої соціальної установи, закладу для бездомних осіб, іншого надавача соціальних послуг з проживанням подає:

    1) заяву за формою згідно з додатками 2, 3 і 8;

    2) паспортний документ особи або довідку про звернення за захистом в Україні (для осіб, які реєструють місце перебування);

    3) свідоцтво про народження (для дітей віком до 14 років), крім іноземців та осіб без громадянства, або документ про реєстрацію народження, виданий компетентним органом іноземної держави і легалізований у встановленому порядку, якщо інше не передбачено міжнародним договором України, згода на обов’язковість якого надана Верховною Радою України;

    4) довідку про реєстрацію особи громадянином України (у разі здійснення вперше реєстрації місця проживання дитини віком до 14 років, у свідоцтві про народження якої зазначено, що батьки або один із батьків є іноземцем чи особою без громадянства);

    5) документи, що підтверджують:

    право на проживання (перебування) в житлі, зокрема свідоцтво про право власності, ордер, договір оренди (найму, піднайму), договір найму житла у гуртожитку (для студентів), рішення суду, яке набрало законної сили, про надання особі права на вселення до житлового приміщення, визнання за особою права користування житловим приміщенням або права власності на нього, права на реєстрацію місця проживання або інші підтверджуючі документи. У разі відсутності зазначених документів реєстрація місця проживання (перебування) особи здійснюється за згодою власника (співвласників) житла, наймача та членів його сім’ї, уповноваженої особи житла (зазначені документи та згода не вимагаються під час реєстрації місця проживання (перебування) малолітніх та неповнолітніх дітей за адресою задекларованого/зареєстрованого місця проживання (перебування) батьків або законних представників (представників), або одного з них;

    право на перебування або взяття на облік у спеціалізованій соціальній установі, іншого надавача соціальних послуг з проживанням (довідка про прийняття на обслуговування в спеціалізованій соціальній установі, іншого надавача соціальних послуг з проживанням за формою згідно з додатком 4, копія посвідчення про взяття на облік бездомної особи, форма якого затверджується Мінсоцполітики (для осіб, які перебувають на обліку у таких установах або закладах);

    6) відомості або документ, що підтверджує сплату адміністративного збору (не подається у разі здійснення реєстрації місця перебування);

    7) військово-обліковий документ (для громадян України, які підлягають взяттю на військовий облік або перебувають на військовому обліку).

    Для остаточної відповіді потрібно бачити ваш військово-обліковий документ.

    Якщо військкомат порушуватиме Ваші права, слід скаржитись до Міністерства оборони

    Гарячі лінії Міністерства оборони та ЗС України 0 800 50 04 42

    Для письмових скарг: 03168, м. Київ-168, Повітрофлотський проспект, 6

    E-mail: admou@mil.gov.ua, тел.факс (044) 226-20-15

    При виникненні додаткових питань натискайте кнопку "Звернутися". Буду радий допомогти.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Анатолій!

    У продовження відповіді...

    Доречи, з того, що є у ст. 60 наказу МОУ №402, Ви скорше за все при проходженні ВЛК будете визнані обмежено придатним у військовий час, а це далеко не підстава для відстрочки. На жаль...

    В такі ситуаціє Вас влаштувала би лише повна непридатність з втключенням з обліку, а у Вашому випадку це маловирогідно. Навіть тимчасова неприданість не є панацеєю від майбутнього призову.

    Токмач Галина Николаевна
    9.1%
    Токмач Галина Николаевна рік тому

    Юрист, м. Мирноград, 12 років досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Анатолій, доброго дня. Ви ВЖЕ стоїте на обліку. Адже є приписне.

    Ви можете стати зараз на облік в будь-якому військоматі і там пройти комісію, однак, ніхто не може гарантувати, що вас по чорному все ж таки не призовуть.

    Для повного виключення повинна бути прописана стаття 60 з позначкою "а":

    До цього пункту також належать ревматоїдний (у тому числі ювенільний) артрит, анкілозувальний спондилоартрит (хвороба Бехтерєва) з вираженими змінами в суглобах та хребті, ураженням інших органів та систем (системні форми) зі значними порушеннями функцій та стійкою втратою працездатності.

    Без військово-облікового документу (для громадян України, які підлягають взяттю на військовий облік або перебувають на військовому обліку) вас не випишуть.

    Я пропоную виписувати Вас через суд. Звертайтесь до мене через кнопку "Звернутись", обговоримо деталі.

    • Анатолій Клієнт рік тому

      Доброго дня, дякую за вашу ідповідь. Наскільки я зрозумів , я на обліку як такому не стою, тому що у 28 років не прийшов самостійно в війскомат для отримання війскового квитку. Тобто так, приписне в мене є, але наскільки є зрозумів воно не означає, що я стою на обліку, а тільки те, що я "приписаний" до певного війскомату.

      До речі, намагався раніше стати на облік в іншому війскоматі - відправили у деснянський, по прописці. Тобто теоретично я можу стати на облік у будь якому центрі комлектування у зв"язку з війскомим станом, але по факту відправляють у деснянський. Знову ж таки, впевнений що це залежить від самого війскомату, тому можливо в іншому місці мене б дійсно поставили на облік.

      "Виписати через суд" - мені б було цікаво це обговорити з вами.

      • Савченко Олександр
        18.2%
        Савченко Олександр рік тому

        Юрист, м. Чернігів, 9 років досвіду

        Анатолій!

        1) Наскільки я зрозумів , я на обліку як такому не стою, тому що у 28 років не прийшов самостійно в війскомат для отримання війскового квитку... - Ви правильно розумієте, що на обліку військовозобов'язаних не перебуваєте. Адже, взяття/зняття здійснюється лише за заявою, а не автоматично. При цьому, відповідні відмітки мають бути проставлені у військово-обліковому документі, що посвідчує особу військовозобов'язаного (тобто, військовому квитку чи тимчасовому посвідченні).

        Приписне означає, що Ви приписані до певної призовної дільниці та стоїте на військовому обліку призовників, а не військовозобов'язаних.

        2) До речі, намагався раніше стати на облік в іншому війскоматі - відправили у деснянський, по прописці. Тобто теоретично я можу стати на облік у будь якому центрі комлектування у зв"язку з війскомим станом, але по факту відправляють у деснянський. - тут все правильно. Адже, місцезнаходження Деснянського не в зоні бойових дій, не в окупації. Тому нічого не заважає Вам стати на військовий облік за місцем прописки.

        3) Знову ж таки, впевнений що це залежить від самого війскомату, тому можливо в іншому місці мене б дійсно поставили на облік. - ні, не поставлять. Відповідно до частини третьої статті 37 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" призовники, військовозобов’язані та резервісти після прибуття до нового місця проживання зобов’язані в семиденний строк стати на військовий облік та не раніше ніж за три дні до вибуття з місця проживання знятися із зазначеного обліку.

        Якщо Вам дійсно потрібно виписатися/прописатися, то порядок ваших дій має виглядати наступним чином:

        - подача заяви (можна особисто або поштою рекомендованим листом із описом вкладення) на ім'я начальника ТЦКСП (військкомату) про видачу військового квитка/тимчасового посвідчення військовозобов'язаного та взяття на військовий облік військовозобов'язаних, про що має бути проставлено відповідну відмітку у виданому Вам військово-обліковому документі. Для оформлення військового квитка/тимчасового посвідчення військовозобов'язаного проходити ВЛК непотрібно, це не пердбачено нормами чинного законодавства;

        - при отриманні військового квитка/тимчасового посвідчення військовозобов'язаного подати на ім'я начальника ТЦКСП (військкомату) заяву про зняття з військового обліку, про що має бути проставлено відповідну відмітку;

        - зняття з зареєстрованого місця проживання;

        - взяття на військовий облік за новим місцем проживання;

        - декларування/реєстрація нового місця проживання.

        Відразу зазначу, що після зняття з військового обліку військовозобов'язаних у Деснянськкому військкоматі Вам потрібно знятися з зареєстрованого місця проживання. Реєстрація нового місця проживання одночасно зі зняттям з зареєстрованого місця проживання неможлива, тому що для цього потрібно мати відмітку про взяття на військовий облік за новим місцем проживання.

        Однак, військкомат відмовить Вам у взятті на військовий облік за новим місцем проживання, якщо Ви будете досі прописані в Деснянському районі м. Києва.

        Тому ось-такий порядок дій (взяття на військовий облік/зняття з нього у Деснянськкому військкоматі, взяття на військовий облік за новим місцем проживання, а потім реєстрація нового місця проживання одночасно зі зняттям з зареєстрованого місця проживання) не вдасться.

        МОЖУ НАДІСЛАТИ ВАМ ЗРАЗКИ ВІДПОВІДНИХ ЗАЯВ. ТАКОЖ РАДЖУ ЗВЕРНУТИ УВАГУ НА ПІДСТАВИ ДЛЯ ВІДСТРОЧКИ ВІД МОБІЛІЗАЦІЇ, НАВЕДЕНІ В СТ. 23 ЗАКОНУ (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3543-12#Text).

        Якщо буде потрібна моя допомога, звертайтеся через кнопку зеленого кольору "Звернутися".

        При зверненні вказуйте свою е-пошту, по якій з Вами можна зв'язатися.

        ВСЬОГО НАЙКРАЩОГО!

    Гончаренко Константин
    9.1%
    Гончаренко Константин рік тому

    Юрист, м. Суми, 5 років досвіду

    Доброго дня!

    Вам необхідно подати офіційно письмову заяву Начальнику ТЦК СП за місцем тимчасового перебування ,для зняття з обліку В ЗВ"ЯЗКУ ЗІ ЗМІНОЮ МІСЦЯ ПРОЖИВАННЯ, ВИ МАЄ ПРАВО ЗВЕРНУТИСЯ З ОФІЦЙІНОЮ ЗАЯВОЮ (МОЖЛИВО У РАЗІ НАЯВНОСТІ ЗАПОВНИТИ НА МІСЦІ БЛАНК ТАКОЇ ЗАЯВИ) ДО ТЦКСП (ВІЙСЬККОМАТУ) У на західній І, ДЛЯ ВИРІШЕННЯ ПИТАННЯ ПРО ОТРИМАННЯ ДОЗВОЛУ НА ЗНЯТТЯ З ВІЙСЬКОВОГО ОБЛІКУ, ТАК ЯК ЦЕ МОЖЛИВО ЛИШЕ З ДОЗВОЛУ ЦКСП (ВІЙСЬККОМАТУ) У М. перебування "...У воєнний час забороняється виїзд призовників, військовозобов’язаних та резервістів з місця проживання без дозволу керівника відповідного районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки..." (ч.4 ст.37 ЗАКОН УКРАЇНИ "Про військовий обов'язок і військову службу").

    Знятися з тимчасового місця і стати за новим місцем реєстрації

    Куди скаржитися на порушення прав під час мобілізації

    Створено та працює «гаряча лінія» Міністерства оборони – 0 800 500 410, 0 800 500 442, 044 454 44 99. Якщо ви помітили порушення під час мобілізації, то можна звертатися до правоохоронних органів

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, ШАНОВНИЙ Анатолій,

    ТАК дійсно, при зміні місця проживання військово забов'язаний повинен знятися з обліку у військкоматі за старою адресою і стати на облік у військкомат за новою адресою.

    РЕКОМЕНДУЮ враховуючи дані обставини ні куди не ходити, якщо у вас є приписне вас випишуть і пропишуть.

    Якщо ви не станите на облік за новим місцем реєстрації максимум що вам загрожує це штраф від 510 до 850 гривень.

    Не гайте марно час, звертайтесь до ЦНАП для подальших реєстраційних дій. З собою обов'язково мати, паспорт, право власності на житло.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович рік тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Доброї ночі, Анатолій!

    У ВАС ДЛЯ ЗМІНИ РЕЄСТРАЦІЇ ДВА ШЛЯХИ:

    1) ЦЕНТР НАДАННЯ АДМІНІСТРАТИВНИХ ПОСЛУГ, ПІСЛЯ ТЦКСП (ВІЙСЬККОМАТУ).

    ПО ПЕРШОМУ, ЧЕРЕЗ ЦЕНТР НАДАННЯ АДМІНІСТРАТИВНИХ ПОСЛУГ:

    ВАМ ТРЕБА НАДАТИ В ЦЕНТР НАДАННЯ АДМІНІСТРАТИВНИХ ПОСЛУГ ВІЙСЬКОВО-ОБЛІКОВИЙ ДОКУМЕНТ - ТИМЧАСОВЕ ПОСВІДЧЕННЯ, З ВІДМІТКОЮ ПРО ЗНЯТТЯ З ВІЙСЬКОВОГО ОБЛІКУ ЗІ СТАРОГО МІСЦЯ РЕЄСТРАЦІЇ ТА З ВІДМІТКОЮ ПРО ПОСТАНОВКУ НА ВІЙСЬКОВИЙ ОБЛІК З НОВОГО МІСЦЯ РЕЄСТРАЦІЇ.

    ТАК ЯК ПРИПИСНЕ Є НЕДІЙСНИМ (З 18 ДО 27 РОКІВ), ТОМУ ТРЕБА СПОЧАТКУ ОТРИМАТИ ТИМЧАСОВЕ ПОСВІДЧЕННЯ, А ЩОБ ЙОГО ОТРИМАТИ, ТРЕБА ПРОЙТИ МЕДКОМІСІЮ.

    ТИМ БІЛЬШЕ В ПЕРІОД ВОЄННОГО СТАНУ, ЛИШЕ НАЧАЛЬНИК ТЦКСП ВИРІШУЄ ПИАТННЯ ЗНІМАТИ З ВІЙСЬКОВОГО ОБЛІКУ ЧИ НІ, МОЖЕ ВІДМОВИТИ.

    ЗАКОН УКРАЇНИ

    Про військовий обов'язок і військову службу

    (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1992, № 27, ст.385):

    Про внесення змін до деяких з... | від 04.06.2020 № 680-IX (rada.gov.ua)

    "Стаття 37. Взяття на військовий облік, зняття та виключення з нього...

    4. У воєнний час забороняється виїзд призовників, військовозобов’язаних та резервістів з місця проживання без дозволу керівника відповідного районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки (військовозобов’язаних та резервістів Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України - без дозволу відповідного керівника). ...".

    ТОМУ ЦЕЙ ШЛЯХ НЕ ПРОСТИЙ І Є ДЛЯ ВАС ПРОБЛЕМНИМ.

    2) ЧЕРЕЗ ДЕКЛАРУВАННЯ, ЗІ СПРОБОЮ БЕЗ ВІДВІДУВАННЯ ТЦКСП (ВІЙСЬККОМАТ).

    1 грудня 2021 року набув чинності Закон України «Про реалізацію публічних (електронних публічних) послуг щодо декларування та реєстрації місця проживання в Україні».

    Новий Закон закріпив, що особа може задекларувати або зареєструвати місце проживання. Але в чому різниця? Як особі визначитися що робити і чим власне відрізняються процедури.

    Розпочнемо з термінів. Так декларування місця проживання особи — повідомлення особою органу реєстрації адреси свого місця проживання шляхом надання декларації про місце проживання в електронній формі з використанням Єдиного державного веб-порталу електронних послуг з подальшим внесенням такої інформації до реєстру територіальної громади.

    В той час як реєстрація місця проживання (перебування) особи — внесення за заявою про реєстрацію місця проживання (перебування), поданою особою в паперовій формі, до реєстру територіальної громади інформації про місце проживання (перебування) особи.

    Отже, відрізняється форма подачі та порядок. Але це не всі відмінності.

    Декларування місця проживання особи за декларацією про місце проживання, поданою такою особою в електронній формі засобами Єдиного державного веб-порталу електронних послуг здійснюється виключно:

    1) у житлі приватної форми власності, за умови внесення відомостей про це житло до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно;

    2) у гуртожитку, що не належить особі на праві власності, спільної власності (спільної часткової або спільної сумісної власності), за умови надання згоди уповноваженої особи з управління (утримання) гуртожитку, що належить до сфери управління підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності (далі — уповноважена особа житла).

    Процедура декларування

    Для декларування місця проживання особа подає в електронній формі:

    1) декларацію про місце проживання (у довільній формі, придатній для сприйняття її змісту), в якій зазначаються такі відомості про особу:

    а) прізвище, власне ім’я, по батькові (за наявності);

    б) стать;

    в) дата та місце народження;

    г) відомості про громадянство;

    ґ) адреса житла, в якому декларується місце проживання;

    д) попереднє місце проживання (перебування) із зазначенням адреси житла (якщо попереднє місце проживання (перебування) особи було зареєстровано або задекларовано);

    е) контактні дані: номер телефону, адреса електронної пошти, інші засоби зв’язку (за наявності);

    є) реквізити паспортного документа особи, а для дитини віком до 14 років, крім іноземців та осіб без громадянства, — реквізити свідоцтва про народження або документа про реєстрацію народження, виданого компетентним органом іноземної держави і легалізованого у встановленому порядку, якщо інше не передбачено міжнародним договором України, згода на обов’язковість якого надана Верховною Радою України;

    ж) реквізити паспортного документа іноземця або особи без громадянства — для осіб, які декларують місце свого проживання на підставі посвідки на постійне проживання або посвідки на тимчасове проживання;

    з) унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі (за наявності);

    и) реєстраційний номер облікової картки платників податків з Державного реєстру фізичних осіб — платників податків або повідомлення про відмову від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті);

    і) окремий номер запису в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів (за наявності) або відомості, зазначені у військово-обліковому документі відповідно до переліку, встановленого Кабінетом Міністрів України;

    ї) прізвища, власні імена та по батькові (за наявності), контактні дані (номер телефону, адреса електронної пошти, інші засоби зв’язку (за наявності) батьків або інших законних представників чи одного з них, за адресою якого (яких) здійснюється декларування місця проживання дитини. Отримання та перевірка відповідних відомостей у Державному реєстрі актів цивільного стану громадян забезпечується засобами Єдиного державного веб-порталу електронних послуг;

    й) прізвище, власне ім’я, по батькові (за наявності), контактні дані (номер телефону, адреса електронної пошти, інші засоби зв’язку (за наявності) та посада уповноваженої особи житла, яка надала згоду на декларування місця проживання особи у випадках, встановлених цим Законом;

    к) дата декларування місця проживання;

    2) відомості про сплату адміністративного збору.

    У разі якщо особа не є власником (співвласником) житла, за адресою якого декларується місце її проживання та відомості про яке внесені до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, у декларації про місце проживання додатково до інформації, передбаченої частиною першою цієї статті, зазначаються відомості про власника (співвласників) житла окремо стосовно кожного власника (співвласника) житла.

    Процедура реєстрації

    У разі реєстрації місця проживання (перебування) особи під час особистого відвідування органу реєстрації (у тому числі через центр надання адміністративних послуг) подається заява про реєстрацію місця проживання (перебування). Реєстрація місця проживання (перебування) особи, зміна її місця проживання (перебування) може бути здійснена за зверненням її законного представника або представника, що діє на підставі довіреності.

    1. До заяви про реєстрацію місця проживання (перебування) особи додаються:

    1) паспортний документ особи або довідка про звернення за захистом в Україні, або документ, що посвідчує особу без громадянства, з особистими даними;

    2) свідоцтво про народження — для дітей віком до 14 років;

    3) документи, що підтверджують право на проживання (перебування) в житлі, адреса якого реєструється для проживання (перебування) (відомості про житло (документи), що підтверджують право власності на житло, рішення суду, яке набрало законної сили, про надання особі права на вселення до житла, визнання за особою права користування житлом, жилим приміщенням, договір найму (піднайму, оренди) або інші документи, визначені Кабінетом Міністрів України);

    4) документи, що посвідчують особу законного представника (представника);

    5) документи, що підтверджують повноваження особи як законного представника (представника), крім випадків, якщо законними представниками дитини є її батьки чи один із батьків;

    6) документ, що підтверджує сплату адміністративного збору;

    7) військово-обліковий документ (для громадян України, які підлягають взяттю на військовий облік або перебувають на військовому обліку).

    Строки проведення декларування та реєстрації

    Внесення інформації про задеклароване або зареєстроване місце проживання (перебування) особи до реєстру територіальної громади здійснюється в день подання особою відповідних документів (у тому числі в електронній формі), а в разі подання документів через центр надання адміністративних послуг або отримання органом реєстрації інформації в електронній формі у неробочий час — наступного робочого дня.

    Про внесення інформації про задеклароване або зареєстроване місце проживання (перебування) особи до реєстру територіальної громади орган реєстрації у день внесення відповідної інформації повідомляє особу поштою, засобами телефонного або електронного зв’язку, у тому числі засобами Єдиного державного веб-порталу електронних послуг.

    Доступ до персональних даних осіб

    Закон передбачає ряд положень, які регулюють порядок доступу до персональних даних осіб, які задекларували або зареєстрували своє місце проживання.

    В першу чергу, службовим та посадовим особам розпорядника реєстру територіальної громади, інших органів місцевого самоврядування та органів державної влади, що обробляють персональні дані, внесені до реєстру територіальної громади, забороняється розголошувати персональні дані, що стали їм відомі у зв’язку з виконанням службових обов’язків.

    Також центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері реєстрації фізичних осіб забезпечує можливість здійснення перевірки органами державної влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями незалежно від форми власності відомостей щодо адреси місця проживання (перебування) особи за їхнім запитом та за бажанням особи, адреса місця проживання (перебування) якої перевіряється, у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

    Сам власник (співвласники) житла має право безоплатно отримувати від органу реєстрації інформацію про:

    1) осіб, які задекларували або зареєстрували своє місце проживання (перебування) в належному йому (їм) житлі;

    2) виправлення, зміну або скасування помилкових даних стосовно особи, внесених до реєстру територіальної громади.

    Власне новий Закон вніс зміни в звичний порядок реєстрації місця проживання осіб. Використання інституту «декларації місця проживання» певний час може бути складним для пересічних громадян, як і використання Єдиного державного веб-порталу електронних послуг. Оскільки такий закон створювався для всіх громадян України (в тому числі і мешканців віддалених селищ), які часто не мають доступу до інтернету, то впровадження декларування для таких осіб унеможливлюється. Тож сподіваємось, що запропоновані процедури після випробування на практиці будуть спрощені і стануть більш зручними для використання.

    При наявності запитань звертайтеся через кнопку зеленого кольору "ЗВЕРНУТИСЯ" (БІЛЯ ФОТО ПРАВОРУЧ).

    Всього доброго!

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович рік тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Анатолий!

    Вам нужно получить военный билет (временное удостоверение).

    ПО ПОВОДУ ПОЛУЧЕНИЯ ВОЕННОГО БИЛЕТА (ВРЕМЕННОГО УДОСТОВЕРЕНИЯ):

    - ВОЕННЫЙ БИЛЕТ:

    Указ Президента України

    Про Положення про військовий квиток осіб рядового, сержантського і старшинського складу та Положення про військовий квиток офіцера запасу:

    Про Положення про військови... | від 30.12.2016 № 582/2016 (rada.gov.ua)

    ИЛИ

    - ВРЕМЕННОЕ УДОСТОВЕРЕНИЕ:

    МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ УКРАЇНИ

    НАКАЗ

    21.11.2017 № 610

    Зареєстровано в Міністерствіюстиції України14 грудня 2017 р.за № 1511/31379

    Про тимчасове посвідчення військовозобов’язаного:

    Про тимчасове посвідчення військ... | від 21.11.2017 № 610 (rada.gov.ua)

    ПРОЦЕДУРА ПОЛУЧЕНИЯ ВОЕННОГО БИЛЕТА:

    Для получения военного билета, Вам необходимо обратиться в территориальный центр комплектования и социальной поддержки (новое название учреждения которое сменило военкомат).

    Вам предоставят перечень документов, который Вам нужно предоставить для получения военного билета в виде копий: паспорта гражданина Украины, ИНН, аттестата, диплома с дополнением к нему, свидетельства о браке, свидетельства о рождении ребёнка и фотографии.

    Обязательно необходимо пройти медкомиссию.

    Решение о пригодности/непригодности Вас к прохождению воинской службы, зависит от результатов медкомиссии.

    В своей деятельности медкомиссия, руководствуется приказом Министерства обороны Украины # 402 от 14.08.2008 года, с изменениями к нему, где указаны все диагнозы, графы отношения к воинской службе, порядке проведения медкомиссии, основания для признания пригодным/непригодным к прохождению срочной воинской службы, службы офицеров запаса, при мобилизации, воинской службы по контракту, в резерве и т.п.:

    МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ УКРАЇНИ

    НАКАЗ

    14.08.2008 № 402

    Зареєстровано в Міністерствіюстиції України17 листопада 2008 р.за № 1109/15800

    Про затвердження Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України:

    Про затвердження Положення про в... | від 14.08.2008 № 402 (rada.gov.ua)

    ДЛЯ ВОЕННООБЯЗАННІХ МЕДКОМИССИЯ ТЦКСП (ВОЕНКОМАТА) ПРОВОДИТСЯ 1 РАЗ В 5 ЛЕТ:

    МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ УКРАЇНИ

    НАКАЗ

    14.08.2008 № 402

    Зареєстровано в Міністерствіюстиції України17 листопада 2008 р.за № 1109/15800

    Про затвердження Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України:

    Про затвердження Положення про в... | від 14.08.2008 № 402 (rada.gov.ua)

    "3. Медичний огляд військовозобов'язаних у мирний час та під час мобілізації, на особливий період

    3.1. Медичний огляд військовозобов'язаних проводиться за рішенням військового комісара ВЛК військових комісаріатів.

    3.2. Військовозобов'язані, залежно від категорії запасу, військово-облікової спеціальності та призначення, підлягають повторному огляду ВЛК військових комісаріатів. Крім того, офіцери запасу підлягають повторному огляду зазначеними ВЛК під час чергового атестування, а рядовий, сержантський та старшинський склад запасу ВЛК військових комісаріатів - у разі зміни призначення.

    Кожний військовозобов'язаний оглядається хірургом, терапевтом, невропатологом, психіатром, окулістом, оториноларингологом, стоматологом, дерматологом, а за медичними показаннями і лікарями інших спеціальностей.

    Повторний медичний огляд військовозобов’язаних, які перебувають у запасі 1 і 2 розрядів, раніше визнаних придатними до військової служби або непридатними до військової служби в мирний час за станом здоров’я, а також військовозобов’язаних плавскладу ВМС Збройних Сил України проводиться один раз на 5 років ВЛК військових комісаріатів, а льотного складу - ЛЛК військових комісаріатів".

    Для этого рекомендую перед прибытием в территориальный центр комплектования и социальной поддержки (новое название учреждения которое сменило военкомат), где Вас направят на медкомиссию, самостоятельно пройти обследование в больнице, согласно Вашего диагноза, чтобы врачи указали Ваш диагноз, в соответствии с приказом Министерства обороны Украины # 402 от 14.08.2008 года, с изменениями к нему, что на много увеличит Ваши шансы, на результаты прохождения медкомиссии в Вашу пользу.

    Вы имеете право получить заключение военно-врачебной комиссии (медкомиссии), чтобы видеть результаты и иметь право обжаловать:

    МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ УКРАЇНИ

    НАКАЗ

    14.08.2008 № 402

    Зареєстровано в Міністерствіюстиції України17 листопада 2008 р.за № 1109/15800

    Про затвердження Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України:

    Про затвердження Положення про в... | від 14.08.2008 № 402 (rada.gov.ua)

    «22. Оформлення постанов ВЛК

    «22.1. Дані про тих, хто пройшов медичний огляд (прізвище, ім'я та по батькові, рік народження, військове звання, військова частина, місяць та рік призову на військову службу тощо), діагноз та постанова ВЛК про ступінь придатності до військової служби та про причинний зв'язок записуються в Книгу протоколів засідань ВЛК (ЛЛК). …

    22.3. Постанови ВЛК, які не підлягають затвердженню (контролю) штатною ВЛК, оформляються в день медичного огляду і видаються на руки особі, що пройшла медичний огляд, або в установленому порядку направляються у військову частину. Свідоцтво про хворобу (довідка ВЛК) з постановою, які підлягають затвердженню (контролю) штатною ВЛК, направляються на затвердження (контроль) не пізніше 5-денного терміну після медичного огляду. Свідоцтво про хворобу, довідка ВЛК із затвердженою постановою не пізніше ніж через два дні після їх затвердження та одержання із штатної ВЛК висилаються командиру військової частини, у якій проходить службу військовослужбовець, що пройшов медичний огляд, або начальнику, який направив його на медичний огляд, або видаються на руки представникам військових частин за наявності у них підтверджуючих документів.»

    В случае несогласия с решением медкомиссии, такое решение возможно обжаловать в Центральную ВВК Министерства обороны Украины, С ПРИСОЕДИНЕНИЕМ КОПИЙ МЕДИЦИНСКИХ ДОКУМЕНТОВ, КОТОРЫЕ ПОДТВЕРЖДАЮТ ДИАГНОЗ:

    МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ УКРАЇНИ

    НАКАЗ

    14.08.2008 № 402

    Зареєстровано в Міністерствіюстиції України17 листопада 2008 р.за № 1109/15800

    Про затвердження Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України:

    Про затвердження Положення про в... | від 14.08.2008 № 402 (rada.gov.ua)

    "2.2. Штатні ВЛК є військово-медичними установами. Вони мають гербову печатку, кутовий штамп та утримуються за окремим штатом. До штатних ВЛК належать:

    Центральна військово-лікарська комісія (далі - ЦВЛК);

    ВЛК регіону;

    ВЛК евакуаційного пункту;

    ВЛК пересувної госпітальної бази.

    Штатні ВЛК комплектуються лікарями із клінічною підготовкою за однією з лікарських спеціальностей (терапія, хірургія, неврологія, психіатрія, оториноларингологія, офтальмологія, організація охорони здоров'я тощо), з досвідом роботи у військових частинах та лікувальних закладах.

    Залучати особовий склад штатних ВЛК для вирішення питань та завдань, не пов'язаних із військово-лікарською експертизою, забороняється.

    2.3. Центральна військово-лікарська комісія

    2.3.1. ЦВЛК є органом військового управління, який здійснює керівництво ВЛК регіонів у Збройних Силах України та є керівним органом із військово-лікарської експертизи в Збройних Силах України.

    2.3.2. Начальник ЦВЛК безпосередньо підпорядковується директору Військово-медичного департаменту (далі - ВМД) Міністерства оборони України. Усі штатні ВЛК Збройних Сил України безпосередньо підпорядковуються начальнику ЦВЛК.

    2.3.3. На ЦВЛК покладається організація військово-лікарської експертизи у Збройних Силах України, а також:

    розроблення та участь у розробленні проектів нормативно-правових актів, посібників, методичних рекомендацій з питань військово-лікарської експертизи;

    розроблення спільно з головними медичними спеціалістами Міністерства оборони України та МОЗ України медичних показань для військово-професійного призначення призовників до видів Збройних Сил України, родів військ та за військовими спеціальностями;

    розроблення спільно з головними медичними спеціалістами Міністерства оборони України науково обґрунтованих вимог до стану здоров'я військовослужбовців з метою максимального збереження їх на військовій службі, запобігання необґрунтованого їх звільнення із Збройних Сил України за станом здоров'я;

    перевірка якості лікувально-профілактичної роботи у цілях військово-лікарської експертизи серед військовослужбовців у військових частинах і лікувальних закладах Міністерства оборони України;

    контроль за лікувально-оздоровчою роботою серед допризовників, організація медичного огляду призовників, кандидатів на навчання у ВВНЗ, військовослужбовців, громадян, які приймаються на військову службу за контрактом, військовозобов'язаних та резервістів (кандидатів у резервісти);

    розгляд заяв, пропозицій, скарг та прийом відвідувачів з питань військово-лікарської експертизи;

    аналіз та узагальнення результатів і досвіду роботи підпорядкованих ВЛК;

    проведення спільно з головними (провідними) медичними спеціалістами та іншими лікарями-спеціалістами аналізу й оцінки результатів медичного огляду військовослужбовців та інших контингентів, розробка пропозицій для покращення військово-лікарської експертизи;

    організація та керівництво науковою роботою з питань військово-лікарської експертизи у підпорядкованих ВЛК;

    підготовка та вдосконалення кадрів для ВЛК;

    прийняття та перегляд постанов ВЛК про ступінь придатності колишніх військовослужбовців на період їх фактичного звільнення із Збройних Сил України;

    проведення спільно з МОЗ України аналізу та узагальнення результатів лікувально-оздоровчої роботи серед допризовників і призовників, медичного огляду призовників та розроблення пропозицій щодо покращення цієї роботи.

    2.3.4. ЦВЛК має право:

    оглядати військовослужбовців та інших осіб, зазначених у пункті 1.2 розділу I цього Положення;

    перевіряти роботу підпорядкованих ВЛК з питань військово-лікарської експертизи;

    перевіряти організацію медичного огляду військовослужбовців та інших осіб у військових, цивільних лікувальних закладах, військових частинах;

    перевіряти організацію та стан лікувально-діагностичної роботи у військових, цивільних лікувальних закладах, медичних підрозділах військових частин та ВВНЗ у цілях військово-лікарської експертизи;

    витребовувати документи в частині, що характеризують обставини отримання захворювання, поранення, травми, каліцтва, необхідні для прийняття постанови про їх причинний зв'язок, а саме:

    виписки (витяги) з матеріалів адміністративного розслідування, матеріалів дізнання або судового розгляду, а також витяги з наказів, актів;

    особові та пенсійні справи, медичні документи (у разі витребовування оригіналів зазначених документів вони повертаються за належністю після складання протоколу);

    архівні довідки, характеристики та інші документи, необхідні для прийняття постанови (у разі надання копій зазначених вище документів копії підшиваються до складеного протоколу та передаються до архіву зі строком зберігання 50 років);

    залучати головних медичних фахівців Міністерства оборони України, лікарів-спеціалістів Національного військово-медичного клінічного центру та інших військових лікувальних закладів, спеціалістів інших спеціальностей, начальників медичної служби та представників командування (керівництва) військових частин, де проходить службу військовослужбовець, що оглядається, для вирішення питань військово-лікарської, лікарсько-льотної експертизи;

    перевіряти у військових комісаріатах і закладах охорони здоров'я України організацію, стан та результати лікувально-оздоровчої роботи серед допризовників та призовників, медичного огляду призовників, кандидатів на навчання у ВВНЗ, осіб, які приймаються на військову службу за контрактом, військовозобов'язаних, резервістів;

    направляти у військові лікувальні заклади на контрольне обстеження та медичний огляд військовослужбовців, членів їх сімей (крім членів сімей військовослужбовців строкової військової служби), військовозобов'язаних, резервістів, працівників;

    запитувати від військових, цивільних лікувальних закладів, військових частин, військових комісаріатів і ВВНЗ додаткові дані для аналізу, узагальнення та оцінки результатів військово-лікарської експертизи;

    надавати до Генерального штабу Збройних Сил України, командуванням видів, Сил підтримки Збройних Сил України, керівникам органів місцевої адміністрації результати лікувально-оздоровчої роботи, проведеної серед допризовників та призовників, медичного огляду військовослужбовців, членів їх сімей, кандидатів на навчання у ВВНЗ, громадян, які приймаються на військову службу за контрактом, військовозобов'язаних, резервістів та іншого контингенту;

    розглядати, переглядати, скасовувати, затверджувати, не затверджувати, контролювати згідно з цим Положенням постанови будь-якої ВЛК (лікарсько-льотної комісії (далі - ЛЛК)) Збройних Сил України;

    надавати роз'яснення щодо формулювання постанов ВЛК (ЛЛК)".

    В случае несогласия с решением медкомиссии, такое решение возможно обжаловать путём подачи административного иска в Окружной административный суд, С ПРИСОЕДИНЕНИЕМ КОПИЙ МЕДИЦИНСКИХ ДОКУМЕНТОВ, КОТОРЫЕ ПОДТВЕРЖДАЮТ ДИАГНОЗ, в порядке Кодекса административного судопроизводства Украины:

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2747-15

    ОБ ОТВЕТСТВЕННОСТИ ЗА НАРУШЕНИЕ ПРАВИЛ ВОИНСКОГО УЧЕТА:ЗА НЕПОЛУЧЕНИЕ ВО ВРЕМЯ ВОЕННОГО БИЛЕТА:

    Вы нарушили правила воинского учёта поэтому при приходе в территориальный центр комплектования и социальной поддержки (новое название учреждения которое сменило военкомат), Вас могут привлечь к административной ответственности за нарушение правил воинского учёта по по части 2 статьи 210 Кодекса Украины об административных правонарушениях в виде штрафа, в размере от 850 грн. до 1700 грн..

    Кодекс України про адміністративні правопорушення:

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/80731-10#Text

    "Стаття 210. Порушення призовниками, військовозобов’язаними, резервістами правил військового обліку

    Порушення призовниками, військовозобов’язаними, резервістами правил військового обліку -

    тягне за собою накладення штрафу від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Повторне протягом року вчинення порушення, передбаченого частиною першою цієї статті, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, а також вчинення такого порушення в особливий період -

    тягнуть за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян".

    При наличии вопросов обращайтесь через кнопку "Звернутися".

    Всего доброго!

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович рік тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Анатолій!

    ПІДСТАВИ ДЛЯ ВІДСТРОЧКИ ВІД ПРИЗОВУ ПО МОБІЛІЗАЦІЇ:

    ЗАКОН УКРАЇНИ

    Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію

    (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1993, № 44, ст.416):

    Про мобілізаційну підготовк... | від 21.10.1993 № 3543-XII (rada.gov.ua)

    "Стаття 23. Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації

    Не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані:

    заброньовані на період мобілізації та на воєнний час за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування, а також за підприємствами, установами і організаціями в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України;

    визнані в установленому порядку особами з інвалідністю або відповідно до висновку військово-лікарської комісії тимчасово непридатними до військової служби за станом здоров’я на термін до шести місяців (з наступним проходженням військово-лікарської комісії);

    жінки та чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років;

    жінки та чоловіки, які самостійно виховують дитину (дітей) віком до 18 років;

    жінки та чоловіки, опікуни, піклувальники, прийомні батьки, батьки-вихователі, які виховують дитину з інвалідністю віком до 18 років;

    жінки та чоловіки, опікуни, піклувальники, прийомні батьки, батьки-вихователі, які виховують дитину, хвору на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет I типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня, дитину, яка отримала тяжку травму, потребує трансплантації органа, потребує паліативної допомоги, що підтверджується документом, виданим лікарсько-консультативною комісією закладу охорони здоров’я в порядку та за формою, встановленими центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері охорони здоров’я, але якій не встановлено інвалідність;

    жінки та чоловіки, на утриманні яких перебуває повнолітня дитина, яка є особою з інвалідністю I чи II групи;

    усиновителі, опікуни, піклувальники, прийомні батьки, батьки-вихователі, на утриманні яких перебувають діти-сироти або діти, позбавлені батьківського піклування, віком до 18 років;

    зайняті постійним доглядом за хворою дружиною (чоловіком), дитиною, а також батьками своїми чи дружини (чоловіка), які за висновком медико-соціальної експертної комісії чи лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я потребують постійного догляду;

    які мають дружину (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю та/або одного із своїх батьків чи батьків дружини (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю I чи II групи;

    опікуни особи з інвалідністю, визнаної судом недієздатною; особи, зайняті постійним доглядом за особою з інвалідністю I групи; особи, зайняті постійним доглядом за особою з інвалідністю II групи або за особою, яка за висновком медико-соціальної експертної комісії або лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я потребує постійного догляду, у разі відсутності інших осіб, які можуть здійснювати такий догляд;

    жінки та чоловіки, які мають неповнолітню дитину (дітей) і чоловіка (дружину), який (яка) проходить військову службу за одним із видів військової служби, визначених частиною шостою статті 2 Закону України "Про військовий обов’язок і військову службу";

    народні депутати України, депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим;

    працівники органів військового управління (органів управління), військових частин (підрозділів), підприємств, установ та організацій Міністерства оборони України, Збройних Сил України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, Національної поліції України, податкової міліції, Національного антикорупційного бюро України, Державного бюро розслідувань, Державної виконавчої служби України, Управління державної охорони України;

    інші військовозобов’язані або окремі категорії громадян у передбачених законом випадках.

    Особи з інвалідністю, а також особи, зазначені в абзацах четвертому - дванадцятому частини першої цієї статті, у зазначений період можуть бути призвані на військову службу за їхньою згодою і тільки за місцем проживання.

    Призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період не підлягають також:

    здобувачі фахової передвищої та вищої освіти, асистенти-стажисти, аспіранти та докторанти, які навчаються за денною або дуальною формами здобуття освіти;

    наукові і науково-педагогічні працівники закладів вищої та фахової передвищої освіти, наукових установ та організацій, які мають вчене звання та/або науковий ступінь, і педагогічні працівники закладів загальної середньої освіти, за умови що вони працюють відповідно у закладах вищої чи фахової передвищої освіти, наукових установах та організаціях, закладах загальної середньої освіти за основним місцем роботи не менш як на 0,75 ставки;

    жінки та чоловіки, чиї близькі родичі (чоловік, дружина, син, донька, батько, мати, дід, баба або рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра) загинули або пропали безвісти під час проведення антитерористичної операції з числа:

    військовослужбовців або працівників утворених відповідно до законів України військових формувань, що захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, які загинули або пропали безвісти під час безпосередньої участі в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення;

    працівників підприємств, установ, організацій, які залучалися до забезпечення проведення антитерористичної операції та загинули або пропали безвісти під час забезпечення проведення антитерористичної операції безпосередньо в районах та у період її проведення;

    осіб, які загинули або пропали безвісти під час безпосередньої участі в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення у складі добровольчих формувань, що були утворені або самоорганізувалися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, за умови що в подальшому такі добровольчі формування були включені до складу утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів;

    осіб, які загинули або пропали безвісти під час безпосередньої участі в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах її проведення у складі добровольчих формувань, що були утворені або самоорганізувалися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, але в подальшому такі добровольчі формування не були включені до складу утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів, і виконували завдання антитерористичної операції у взаємодії з утвореними відповідно до законів України військовими формуваннями та правоохоронними органами.

    Особи, зазначені в абзацах четвертому - восьмому частини другої цієї статті, у зазначений період можуть бути призвані на військову службу за їхньою згодою.

    Не підлягають призову на військову службу під час часткової мобілізації протягом шести місяців з дня звільнення з військової служби військовозобов’язані з числа громадян, які проходили військову службу за призовом під час мобілізації та були звільнені зі служби у запас (крім військовослужбовців, зарахованих на службу у військовому оперативному резерві першої черги). Такі особи у зазначений період можуть бути призвані на військову службу за їх згодою.".

    ПІДСТАВИ ДЛЯ ЗВІЛЬНЕННЯ ВІД ПРИЗОВУ ПО МОБІЛІЗАЦІЇ:

    ЗАКОН УКРАЇНИ

    Про військовий обов'язок і військову службу

    (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1992, № 27, ст.385):

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2232-12#Text

    "Стаття 37. Взяття на військовий облік, зняття та виключення з нього... 6. Виключенню з військового обліку у відповідних районних (міських) територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (військовозобов’язаних та резервістів Служби безпеки України - у Центральному управлінні або регіональних органах Служби безпеки України, військовозобов’язаних та резервістів Служби зовнішньої розвідки України - у відповідному підрозділі Служби зовнішньої розвідки України) підлягають громадяни України, які:

    1) призвані чи прийняті на військову службу;

    2) проходять військову службу (навчання) у вищих військових закладах освіти і військових навчальних підрозділах закладів вищої освіти;

    3) визнані військово-лікарськими комісіями непридатними до військової служби з виключенням з військового обліку;

    4) досягли граничного віку перебування в запасі;

    5) припинили громадянство України;

    6) були раніше засуджені до позбавлення волі за вчинення тяжкого або особливо тяжкого злочину;

    7) направлені для відбування покарання до установ виконання покарань або до яких застосовано примусові заходи медичного характеру;

    8) померли або визнані в установленому законом порядку безвісно відсутніми або оголошені померлими".

    У разі наявності запитань звертайтеся через кнопку "Звернутися".

    Всього доброго!

    Савченко Олександр
    Савченко Олександр рік тому

    Юрист, м. Чернігів, 9 років досвіду

    Доброго дня, Анатолій!

    Додаток 15 до Порядку (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/921-2016-%D0%B...)

    ВИМОГИ щодо реєстрації (зняття з реєстрації) місця проживання призовників і військовозобов’язаних

    1. Проведення перевірки наявності таких військово-облікових документів: посвідчення про приписку до призовної дільниці (для призовників), військового квитка або тимчасового посвідчення (для військовозобов’язаних).

    2. Проведення перевірки наявності відміток відповідного районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки про взяття (зняття) призовника або військовозобов’язаного на військовий облік за новим місцем проживання. У разі відсутності такої відмітки призовник або військовозобов’язаний направляється до відповідного районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки для взяття його на військовий облік або зняття з військового обліку.

    Закон України "Про військовий обов'язок і військову службу" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2232-12#Text):

    Стаття 37. Взяття на військовий облік, зняття та виключення з нього

    1. Взяттю на військовий облік призовників, військовозобов’язаних та резервістів у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, у Центральному управлінні або регіональних органах Служби безпеки України, у відповідному підрозділі Служби зовнішньої розвідки України підлягають громадяни України:

    2) на військовий облік військовозобов'язаних:

    які досягли 27-річного віку під час перебування на військовому обліку призовників

    5. Зняттю з військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів у відповідних районних (міських) територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (військовозобов’язаних та резервістів Служби безпеки України - у Центральному управлінні або регіональних органах Служби безпеки України, військовозобов’язаних та резервістів Служби зовнішньої розвідки України - у відповідному підрозділі Служби зовнішньої розвідки України) підлягають громадяни України:

    2) з військового обліку військовозобов’язаних:

    які вибувають в іншу місцевість (адміністративно-територіальну одиницю) України до нового місця проживання;

    ПОРЯДОК організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/921-2016-%D0%B...):

    16. Військовий облік ведеться на підставі паспорта громадянина України та таких військово-облікових документів:

    для призовників - посвідчення про приписку до призовної дільниці;

    для військовозобов’язаних - військового квитка або тимчасового посвідчення військовозобов’язаного.

    Закон України "Про надання публічних (електронних публічних) послуг щодо декларування та реєстрації місця проживання в Україні" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1871-20/conv#n...):

    Стаття 18. Зняття особи із задекларованого або зареєстрованого місця проживання (перебування)

    1. Зняття особи із задекларованого або зареєстрованого місця проживання (перебування) у разі звернення до органу реєстрації або через центр надання адміністративних послуг за місцем задекларованого або зареєстрованого місця проживання (перебування) здійснюється:

    1) за заявою про зняття особи із задекларованого або зареєстрованого місця проживання (перебування), поданою у паперовій формі такою особою, її законним представником або представником;

    2) за заявою власника житла приватної форми власності, поданої у паперовій формі, стосовно повнолітньої особи, місце проживання (перебування) якої зареєстровано або задекларовано в житлі, що належить власнику на підставі права власності. У разі подання власником житла заяви про зняття із задекларованого або зареєстрованого місця проживання (перебування) батьків або інших законних представників дитини чи одного з них така дитина підлягає зняттю із задекларованого або зареєстрованого місця проживання (перебування) разом із її батьками або іншими законними представниками чи одним із них.

    4. Разом із заявою про зняття особи із задекларованого або зареєстрованого місця проживання (перебування), що подається у паперовій формі, така особа подає паспортний документ особи, а також у випадках та порядку, встановлених Кабінетом Міністрів України, - військово-обліковий документ (для громадян України, які підлягають взяттю на військовий облік або перебувають на військовому обліку). Стосовно дитини віком до 14 років подається також свідоцтво про народження.

    13. Орган реєстрації приймає рішення про відмову у знятті із задекларованого або зареєстрованого місця проживання (перебування) особи, якщо:

    1) особа подала не в повному обсязі передбачені цим Законом документи (відомості) або документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України, є недійсним;

    2) відомості реєстру територіальної громади не відповідають відомостям у поданих особою документах або відомостях;

    3) за зняттям із задекларованого або зареєстрованого місця проживання (перебування) звернулася дитина віком до 14 років або особа, не уповноважена на подання документів.

    ВИСНОВКИ: без військово-облікового документа Ви не зможете виписатися з квартири та прописатися в іншому районі. Тому порядок ваших дій має виглядати наступним чином:

    - подача заяви (можна особисто або поштою рекомендованим листом із описом вкладення) на ім'я начальника ТЦКСП (військкомату) про видачу військового квитка/тимчасового посвідчення військовозобов'язаного та взяття на військовий облік військовозобов'язаних, про що має бути проставлено відповідну відмітку у виданому Вам військово-обліковому документі. Для оформлення військового квитка/тимчасового посвідчення військовозобов'язаного проходити ВЛК непотрібно, це не пердбачено нормами чинного законодавства;

    - при отриманні військового квитка/тимчасового посвідчення військовозобов'язаного подати на ім'я начальника ТЦКСП (військкомату) заяву про зняття з військового обліку, про що має бути проставлено відповідну відмітку;

    - зняття з зареєстрованого місця проживання;

    - взяття на військовий облік за новим місцем проживання;

    - декларування/реєстрація нового місця проживання.

    МОЖУ НАДІСЛАТИ ВАМ ЗРАЗКИ ВІДПОВІДНИХ ЗАЯВ. ТАКОЖ РАДЖУ ЗВЕРНУТИ УВАГУ НА ПІДСТАВИ ДЛЯ ВІДСТРОЧКИ ВІД МОБІЛІЗАЦІЇ, НАВЕДЕНІ В СТ. 23 ЗАКОНУ (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3543-12#Text).

    Якщо буде потрібна моя допомога, звертайтеся через кнопку зеленого кольору "Звернутися".

    При зверненні вказуйте свою е-пошту, по якій з Вами можна зв'язатися.

    ВСЬОГО НАЙКРАЩОГО!

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Ви рекомендуєте зніматися з обліку не відразу? Тобто спочатку на нього стати, а вже в інший прийом писати заяву про зняття з війского обліку в цьому військоматі? Чи є сенс одразу казати в військоматі, що мені потрібно виписатися ? дякую.

    Тут така проблема: на обліку Ви вже стоїте і питання полягає в тому, що при появі у ТЦК Ви одразу потрапите кількаетапну процедуру мобілізації: спочатку ВЛК, потім визначення при датності до служби, а вже потім практично автоматичні мобілізація. Тобто Вам буде вже не до зняття з обліку. Це однозначно!

    Крикун Сергій  Павлович
    Крикун Сергій Павлович рік тому

    Юрист, м. Дніпро, 30 років досвіду

    "ПОРЯДОК організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/921-2016-%D0%B...):

    " 15. Військовий облік здійснюється з урахуванням встановленого в Україні порядку декларування та реєстрації місця проживання (перебування) фізичних осіб, організовується і безпосередньо ведеться державними органами, а також підприємствами, установами та організаціями, в яких призовники і військовозобов’язані працюють (навчаються).

    15-1. Взяття на військовий облік, зняття з військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, відомості про яких наявні в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів, здійснюється на підставі відомостей про декларування, зняття із задекларованого/зареєстрованого місця проживання осіб в електронній формі, надісланих органами реєстрації через Єдину інформаційну систему МВС до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

    15-2. У разі коли відомості про призовника, військовозобов’язаного або резервіста не включені до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів, призовник, військовозобов’язаний або резервіст може за власним бажанням подати відомості для включення до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів під час формування декларації про місце проживання з використанням засобів Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (далі - Портал Дія) за умови запровадження інформаційної взаємодії.

    Порталом Дія до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів надсилаються такі відомості: прізвище, власне ім’я, по батькові (за наявності), стать, дата народження, реєстраційний номер облікової картки платника податків, унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі (за наявності), тип військово-облікового документа, найменування районного (об’єднаного районного), міського (районного в містах, об’єднаного міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки (далі - територіальний центр комплектування та соціальної підтримки), в якому особа перебуває та/або перебувала на зазначеному обліку, серія та/або номер військово-облікового документа (за наявності), адреса поточного задекларованого/зареєстрованого місця проживання або адреса попереднього задекларованого/зареєстрованого місця проживання (для осіб, які на дату формування заяви не мають задекларованого/зареєстрованого місця проживання).

    Відомості, надіслані Порталом Дія, включаються до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів. Відомостям присвоюється окремий номер запису в такому реєстрі.

    Взаємодія Порталу Дія з Єдиним державним реєстром призовників, військовозобов’язаних та резервістів здійснюється через Єдину інформаційну систему МВС до моменту запровадження електронної інформаційної взаємодії через систему електронної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів.

    15-3. Відомості про декларування/зняття із задекларованого/зареєстрованого місця проживання призовників, військовозобов’язаних та резервістів, надіслані органом реєстрації через Єдину інформаційну систему МВС до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів, є підставою для взяття особи на військовий облік або зняття з військового обліку відповідним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки.

    У разі звернення призовника, військовозобов’язаного або резервіста до відповідного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за новим задекларованим місцем проживання в їх військово-облікових документах проставляються відповідні відмітки про взяття на військовий облік за новим місцем проживання.

    Відомості про декларування/зняття із задекларованого/зареєстрованого місця проживання призовників, військовозобов’язаних та резервістів за декларацією про місце проживання (заявою), поданою в електронній формі, не включаються органом реєстрації до повідомлення, передбаченого додатком 16.".

    "ПОРЯДОК декларування та реєстрації місця проживання (перебування)" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/265-2022-%D0%B...):

    " 3. Декларування/реєстрація місця проживання (перебування), зняття із задекларованого/зареєстрованого місця проживання (перебування), зміна місця проживання (перебування), скасування декларування/реєстрації місця проживання (перебування) особи здійснюється органом реєстрації, на території територіальної громади, на яку поширюються повноваження відповідної ради...

    7. Декларування місця проживання особи за декларацією про місце проживання (далі - декларація), поданою такою особою в електронній формі засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (далі - Портал Дія), здійснюється щодо особи, яка:

    1) пройшла автентифікацію з використанням інтегрованої системи автентифікації, кваліфікованого електронного підпису або інших засобів електронної ідентифікації, які дають змогу однозначно встановити особу заявника;

    2) декларує місце проживання:

    у житлі приватної форми власності, за умови внесення відомостей про таке житло до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно;

    у гуртожитку, що не належить особі на праві власності, спільної власності (спільної часткової або спільної сумісної власності), за умови надання згоди уповноваженої особи з управління (утримання) гуртожитку, що належить до сфери управління підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності (далі - уповноважена особа житла).

    8. Декларація формується засобами Порталу Дія у довільній формі, придатній для сприйняття її змісту, відповідно до відомостей, зазначених у пункті 9 цього Порядку...

    10. У разі коли особа не є власником (співвласником) житла, за адресою якого декларується місце її проживання та відомості про яке внесені до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, у декларації про місце проживання додатково до інформації, передбаченої пунктом 9 цього Порядку, зазначаються відомості про власника (співвласників) житла окремо стосовно кожного власника (співвласника) житла, ..

    11. У разі коли особа не є власником (співвласником) житла, за адресою якого декларується місце її проживання, декларування місця проживання особи здійснюється за згодою власника (співвласників) житла, уповноваженої особи житла, яка підтверджується електронним підписом, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису та відображається в декларації під час її формування. Згода власника (співвласників) житла не вимагається у разі декларування місця проживання дітей віком до 18 років за адресою задекларованого/зареєстрованого місця проживання їх батьків або інших законних представників чи одного з них...".

    ---

    Доброго дня, Анатолію! Взяття на військовий облік, зняття з обліку можливе без звернення до РТЦК та СП у випадку декларації місця проживання та зняття з рареєстрованого місця проживання. Деклація може бути подана як до органу реєстрації за новим, декларованим місцем проживання, так і в електронній формі Вами особисто через портал "Дія". Після декларції місця проживання порталом "Дія" будуть подані відомості до Реєстру військовозобов'язаних, який у свою чергу направить відомрсті до відповідних РТЦК та СП для зняття та взяття Вас на військовий облік. Інша справа, що декларація місця проживаня має певні обмеженя, а саме: передбачає декларацію в житловому приміщені приватної форми власності, зареєстрованого в Реєстрі речових прав на нерухоме майно, потребує згоди власника цього житла (якщо Ви не є його власником); або щощо гуртожитків.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України