Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 19 жовтня 2022, питання №74596

Постановка на Консульський облік.

Доброго дня. Я є інвалідом другої групи. При постановці на Консульський облік в одній з країн Європи я маю право покидати її?
Якщо так, то при цьому чи зможуть мій чоловік і син перетинати кордон, якщо я буду знаходититсь в Україні?
Якщо ні, то чи зможуть вони одночасно приїжджати до мене? Дякую.
Можливо, трохи нелогічно, але все ж таки.

Відповіді юристів (5)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня Вам та мирного неба!

    В даному випадку Ви плутаєте закони ЄС та України. Ви можете виїзджати з країни перебування у тому випадку коли у Вас вже оформлений вид на проживання або статус біженця. В іншому випадку останній Вам можуть скасувати.

    Будуть питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого профілю. Охоче на них відповім!

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Знаходження на консульському обліку - це аналог реєстрації місця мешкання для осіб які знаходяться за кордоном. Перебування на консульському обліку не накладає на Вас обмежень щодо пересуванню та виїзду з цієї країни.

    Якщо Ви повернитеся в Україну, то Ваші син та чоловік не зможуть без Вас виїхати за кордон, так як право на самостійний виїзд у них виникає при настанні, в Вашому випадку, двох умов - Вашого знаходження за кордоном та Вашого знаходження на консульському обліку. Відсутність хоча б однієї з умов унеможливлює виїзд за кордон.

    В той же час наявність вказаних обставин чоловік та син мають право одночасно приїхати до Вас, але пакет документів для цього різний.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    • Наталія Клієнт рік тому

      Дуже дякую за розгорнуту відповідь.

      Але чи можу я перетинати кордон України при цьому статусі? І в якому випадку його можуть скасувати?

      • Гіммельфарб Станіслав  Олегович

        Це не статус. Це фіксація місця мешкання громадянина України за кордоном в визначеній країні і це не перешкоджає Вашому вільному виїзду за межі цієї країни та поверненню в Україну у будь-який час

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Наталія.

    Доброго дня. Я є інвалідом другої групи. При постановці на Консульський облік в одній з країн Європи я маю право покидати її?

    Маєте право покидати.

    Якщо так, то при цьому чи зможуть мій чоловік і син перетинати кордон, якщо я буду знаходититсь в Україні?

    Питання цікаве. Для перетину кордону їм потрібно буде пред'являти довідку про перебування особи з інвалідністю на консульському обліку. Все ж думаю по базах буде відстежено, що Ви знаходитесь в України, і таким чином виїзд буде неможливий.

    Якщо ні, то чи зможуть вони одночасно приїжджати до мене?

    Одночасно навряд чи. Але один за одним цілком можливо.

    Всього доброго! Сподіваюсь, що консультація була корисною.Якщо є додаткові питання або Вам потрібна індивідуальна консультація, натискайте зелену кнопку «Звернутися»!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України