Задайте питання юристу

859 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Соціальне забезпечення, 20 жовтня 2022, питання №74662

Чи повинна я була повідомити соціальний фонд про те що я не збираюсь проходити мсек

Я з дитинства мала статус дитини інваліда. Проходила раз на два роки МСЕК і завжди бігала з купою паперів для підтвердження цього статусу до соціального фонду. З 17.09.2021 мій статус інваліда закінчився. Це період карантину, я питала ще навіть навесні чи повинна я сповіщати. На що мені сказали що ні та виплати припиняться автоматично. ( виплати приходили)
Раніше хоч день пропусти та не буде виплати і потрібно бігати самому щоб їх добитися ( це я мовчу про психічне насиля від голови МСЕК, раз на два роки. Та фізичні фактори як сніг/дощ+ карантин і стояти на вулиці в черзі) . Сьогодня 20.10.2022. Мені дзвонили і казали що я не повина була їх отримувати
І сказали що передадуть це до якихось органів. Не зрозуміла яких.
На свій захист : був карантин ( який скінчився у травні цього року) , наскільки я читала статус подовжується без проходження МСЕК під час карантину і зверху ще військовий стан. Чи повина я була попереджати соціальний фонд що не планую проходити мсек ? Чи повина зараз виплачувати суму з вересня минулого року?

Відповіді юристів (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 33 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня Вам!

    Не зовсім зрозуміла історія... Проте скажу, що поновити висновок МСЕК Ви можете зараз без її проходження. Таке рішення було прийнято через військовий стан. Раджу Вам негайно це зробити і ніякої відповідальності не буде!

    Виникнуть питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого профілю.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України