Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Міжнародне право, 23 жовтня 2022, питання №74777 700₴

Чи потрібен дитині якій 6 місяців закордоний паспорт при перетині кордону?

Плануємо виїхати в Румунію, чи потрібен дитині закордоний паспорт або щось інше для цього?
В нас біометричні паспорти

Відповіді юристів (10)

    Камілова Марина  Сергіївна
    7.1%
    Камілова Марина Сергіївна рік тому

    Юрист, м. Київ, 8 років досвіду

    Доброго ранку! Відповідно до Правил перетинання державного кордону України громадянами України, Виїзд за межі України дітей, які не досягли 16-річного віку за наявності паспорта громадянина України або свідоцтва про народження дитини (за відсутності паспорта громадянина України)/документів, що містять відомості про особу, на підставі яких Держприкордонслужба дозволить перетин державного кордону.

    Згідно інформації з сайту Посольства України в Румунії: «Також, з гуманітарних міркувань, румунська Прикордонна Поліція дозволяє перетин румунського кордону для транзиту в Україну громадянам України, які покинули територію України починаючи з 24 лютого 2022 року, без наявності дійсного документу для виїзду за кордон та без візи, якщо вони надають на прикордонному контролі один з наступних документів:

    • внутрішній паспорт громадянина України старого зразку;
    • внутрішній паспорт громадянина України з електронним носієм;
    • небіометричний паспорт громадянина України для виїзду за кордон (включно з відміткою про продовження терміну дії);
    • свідоцтво про народження;
    • діти, дані яких вписані у паспорт одного з батьків

    Отже, виїзд дитини за кордон на час ведення воєнного стану на підставі свідоцтва про народження можливий!

    Айвазян Юрий Климентьевич
    11.4%
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Андрію!

    Ви повинні знати, що під час воєнного стану дитина до 16 років може перетнути державний кордон на виїзд з України без паспорту для виїзду за кордон, але при наявності свідоцтва про народження. Крім того за бажанням Ви можете внести дані про дитину у свій закордонний паспорт.

    У мирний час Ви можете перетнути кордон з дитиною лише за наявності закордонного паспорта та без попереднього оформлення візи.

    Мова йде про біометричний паспорт, який Ви можете виготовити для дитини від самого народження.

    Його оформлення має кілька відмінностей від “дорослого” закордонного паспорту, а саме:

    неповнолітнім документ видається строком на чотири роки. З 16-ти років видаютьзакордонний паспорт, термін дії якого становить 10 років;

    відцифрований підпис вноситься лише для дітей, що досягли 14 років;

    відбитки пальців зчитуються та вносяться лише для дітей, що вже досягли 12 років, – і лише за згодою батьків;

    присутність дитини, що ще не досягла 12 років не є обов’язковою, батьки можуть принести надруковану фотографію дитини.

    Для оформленні паспорта громадянина України для виїзду за кордон дитині, необхідно надати:

    заяву-анкету одного з батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників або інших законних представників (заповнюється адміністратором ЦНАП при зверненні);

    паспорт громадянина України (для осіб, що досягли 14-річного віку);

    свідоцтво про народження (у разі оформлення паспорта для виїзду за кордон вперше особі, що не досягла 14-річного віку);

    відповідні документи з відміткою банку про здійснення встановлених законодавством платежів (20 робочих днів - 557,32 грн., або 7 робочих днів - 810,32 грн.)

    у разі оформлення паспорта особі, що не досягла дванадцятирічного віку, може бути подано одну фотокартку розміром 10 х 15 сантиметрів (80 % обличчя ) для внесення відцифрованого зображення особи шляхом сканування.

    Якщо у Вас виникнуть нові питання чи уточнення, зверніться до мене особисто, натиснувши відповідну зелену кнопку біля мого профілю. Після того я побачу Ваш номер телефону, передзвоню Вам та постараюсь роз'яснити все більш детально і розкласти по полицях. Додатково за таку консультацію платити не прийдеться.

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, свідоцтва про народження буде достатньо.

    Горяча лінія прикордонної служби.

    +38 (044) 527-63-63

    Якщо будуть питання зателефонуйте Перед виїздом.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися

    Богачевська Ольга Дмитрівна
    11.4%
    Богачевська Ольга Дмитрівна рік тому

    Юрист, м. Дніпро, 5 років досвіду

    Доброго дня.

    Ви можете скористатися свідоцтвом про народження дитини.

    Згідно Державної прикордоної служби України, щодо перетинання кордону..https://dpsu.gov.ua/ua/Peretinannya-derzhavnogo-ko...

    Виїзд за межі України дітей, які не досягли 16-річного віку за наявності паспорта громадянина України або свідоцтва про народження дитини (за відсутності паспорта громадянина України)/документів, що містять відомості про особу, на підставі яких Держприкордонслужба дозволить перетин державного кордону.

    Також відповідно до Постанови КМУ 57. Про затвердження Правил перетинання державного кордону громадянами України

    Виїзд за межі України дітей, які не досягли 16-річного віку, в супроводі одного з батьків, баби, діда, повнолітніх брата, сестри, мачухи, вітчима або інших осіб, уповноважених одним з батьків письмовою заявою, завіреною органом опіки та піклування, здійснюється без нотаріально посвідченої згоди другого з батьків та за наявності паспорта громадянина України або свідоцтва про народження дитини (за відсутності паспорта громадянина України)/документів, що містять відомості про особу, на підставі яких Держприкордонслужба дозволить перетин державного кордону. При цьому в разі введення на території України надзвичайного або воєнного стану рішення щодо надання дозволу на виїзд за межі України особі чоловічої статі, яка супроводжує дитину, яка не досягла 16-річного віку, приймається з урахуванням приналежності супроводжуючої особи до переліку категорій осіб, які звільнені від військової служби та мобілізації, за наявності у неї підтвердних документів.

    {Абзац тринадцятий пункту 2-3 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ № 383 від 29.03.2022}

    Нацсоцслужба протягом трьох робочих днів після погодження дозволу на виїзд за межі України дітей, зазначених в абзацах першому, шостому, дванадцятому та тринадцятому цього пункту, повідомляє про це МЗС із зазначенням держави остаточного перебування дітей.

    Після прибуття дітей, зазначених в абзацах першому, шостому, дванадцятому та тринадцятому цього пункту, до держави остаточного перебування особи, що супроводжують дітей, зобов’язані протягом семи робочих днів звернутися до закордонної дипломатичної установи України в державі перебування для постановки їх на тимчасовий консульський облік.

    Савченко Олександр
    12.9%
    Савченко Олександр рік тому

    Юрист, м. Чернігів, 9 років досвіду

    Доброго дня, Андрій!

    Чи потрібен дитині якій 6 місяців закордоний паспорт при перетині кордону? - ні, непотрібен. Або паспорт громадянина України (внутрішній), або свідоцтво про народження. Тобто, біометричного паспорту достатньо.

    ПРАВИЛА перетинання державного кордону громадянами України (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/57-95-%D0%BF#T...):

    2-3. Виїзд за межі України дітей, які не досягли 16-річного віку, в супроводі одного з батьків, баби, діда, повнолітніх брата, сестри, мачухи, вітчима або інших осіб, уповноважених одним з батьків письмовою заявою, завіреною органом опіки та піклування, здійснюється без нотаріально посвідченої згоди другого з батьків та за наявності паспорта громадянина України або свідоцтва про народження дитини (за відсутності паспорта громадянина України)/документів, що містять відомості про особу, на підставі яких Держприкордонслужба дозволить перетин державного кордону. При цьому в разі введення на території України надзвичайного або воєнного стану рішення щодо надання дозволу на виїзд за межі України особі чоловічої статі, яка супроводжує дитину, яка не досягла 16-річного віку, приймається з урахуванням приналежності супроводжуючої особи до переліку категорій осіб, які звільнені від військової служби та мобілізації, за наявності у неї підтвердних документів.

    Роз'яснення ДПС України від 17 жовтня 2022 року (https://dpsu.gov.ua/ua/Peretinannya-derzhavnogo-ko...):

    Виїзд дітей

    fb_35.jpg

    На час запровадження в Україні правового режиму воєнного стану діють положення абзацу тринадцятого пункту 2-3 Правил, відповідно до яких:

    Виїзд за межі України дітей, які не досягли 16-річного віку, в супроводі одного з батьків, баби, діда, повнолітніх брата, сестри, мачухи, вітчима або інших осіб, уповноважених одним з батьків письмовою заявою, завіреною органом опіки та піклування, здійснюється без нотаріально посвідченої згоди другого з батьків та за наявності паспорта громадянина України або свідоцтва про народження дитини (за відсутності паспорта громадянина України)/документів, що містять відомості про особу, на підставі яких Держприкордонслужба дозволить перетин державного кордону.

    fb_36.jpg

    Довіреність другого із батьків не потрібна.

    fb_37.jpg

    Дозволяється.

    Виїзд за межі України дітей, які не досягли 16-річного віку за наявності паспорта громадянина України або свідоцтва про народження дитини (за відсутності паспорта громадянина України)/документів, що містять відомості про особу, на підставі яких Держприкордонслужба дозволить перетин державного кордону.

    fb_38.jpg

    Може.

    Статтею 1 Закону України «Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України» передбачено, що громадянин України ні за яких підстав не може бути обмежений у праві на в'їзд в Україну.

    Згідно із частиною шостою статті 1 Закону України «Про нотаріат» вчинення нотаріальних дій за кордоном покладається на консульські установи України, а у випадках, передбачених чинним законодавством – на дипломатичні представництва України.

    Згідно зі статтею 2 Конвенції що скасовує вимогу легалізаціїіноземних офіційних документів кожна з Договірних держав звільняє від легалізації документи, які мають бути представлені на її території. Під легалізацією розуміється тільки формальна процедура, що застосовується дипломатичними або консульськими агентами країни, на території якої документ має бути представлений, для посвідчення автентичності підпису, якості, в якій виступала особа, що підписала документ та, у відповідному випадку, автентичності відбитку печатки або штампу, якими скріплено документ.

    Зверніть увагу, що прикордонники надають консультації в телефонному режимі:

    • (033) 272 09 20 – Волинський прикордонний загін (кордон з Польщею у межах Волинської області – пункти пропуску Ягодин, Устилуг);
    • (032) 239 01 23 – Львівський прикордонний загін (кордон з Польщею у межах Львівської області – пункти пропуску Угринів, Рава-Руська, Грушів, Краківець, Шегині, Смільниця );
    • (067) 181 42 67 – Чопський прикордонний загін (кордон зі Словаччиною, Угорщиною – пункти пропуску Малий Березний, Ужгород, Малі Селменці, Тиса);
    • (031) 313 82 61 – Мукачівський прикордонний загін (кордон з Угорщиною, Румунією – Лужанка, Вилок, Косино, Дзвінкове, Дякове, Солотвино);
    • (037) 259 19 49 – Чернівецький прикордонний загін (кордон з Румунією, Молдовою у межах Чернівецької області – пункти пропуску Порубне, Мамалига, Росошани, Кельменці, Сокиряни);
    • (043) 376 01 41 – Могилів-Подільський прикордонний загін – (кордон з Молдовою у межах Вінницької області);
    • (032) 275 62 90 – Західне регіональне управління.Якщо для перетину кордону обрано якийсь конкретний пункт пропуску, то перед поїздкою рекомендую Вам зв’язуватись з тим підрозділом, в зоні відповідальності якого він знаходиться.

    Якщо для перетину кордону обрано якийсь конкретний пункт пропуску, то перед поїздкою рекомендую Вам зв’язуватись з тим підрозділом, в зоні відповідальності якого він знаходиться.

    Також можете телефонувати до Адміністрації ДПС України на телефон гарячої лінії (служба «ДОВІРА») +38 (044) 527-63-63 (для дзвінків із-за кордону), 0-800-218-808, 1598.

    Якщо буде потрібна моя допомога, звертайтеся через кнопку зеленого кольору "Звернутися".

    При зверненні вказуйте свою е-пошту, по якій з Вами можна зв'язатися.

    ВСЬОГО НАЙКРАЩОГО!

    Кирда Вячеслав Володимирович
    12.9%

    Вітаю, Андрію.

    Свідоцтва про народження буде достатньо.

    Не буду Вам наводити українську нормативну базу з цього питання, просто надаю останню інформацію від 17 жовтня 2022 року посольства України в Румунії.

    Джерело: https://romania.mfa.gov.ua/konsulski-pitannya/prav...

    У зв’язку з російською військовою агресією проти України, до громадян України, які прибувають з території нашої держави до Румунії, усі вимоги в контексті COVID-19 скасовано.

    Румунія визнає паспорти громадян України для виїзду за кордон, які містять записи щодо продовження терміну дії або вписання дітей, внесені згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2022 року, № 270.

    Починаючи з 24 лютого 2022 року, Румунія приймає тимчасово переміщених громадян України, які залишають країну через війну росії проти України, в тому числі, у яких відсутній паспорт громадянина України для виїзду за кордон. В таких випадках, рішення про пропуск через державний кордон Румунії приймається безпосередньо у румунському пункті пропуску представниками прикордонної поліції Румунії, зокрема за результатами розгляду наявних у громадянина документів.

    Також, з гуманітарних міркувань, румунська Прикордонна Поліція дозволяє перетин румунського кордону для транзиту в Україну громадянам України, які покинули територію України починаючи з 24 лютого 2022 року, без наявності дійсного документу для виїзду за кордон та без візи, якщо вони надають на прикордонному контролі один з наступних документів:

    • внутрішній паспорт громадянина України старого зразку;
    • внутрішній паспорт громадянина України з електронним носієм;
    • небіометричний паспорт громадянина України для виїзду за кордон (включно з відміткою про продовження терміну дії);
    • свідоцтво про народження;
    • діти, дані яких вписані у паспорт одного з батьків.

    З вищезазначеними документами можливо повернутися в Україну з Румунії перетнувши кордон Румунії з Чернівецькою областю: прикордонний пункт Сірет – Порубне та з Закарпатською областю: прикордонні пункти Сігету Мармацієй – Солотвино, Халмеу – Дякове, а також паромною переправою Ісакча – Орлівка.

    Громадянам України, які не мають жодного із зазначених вище документів, в’їзд до Румунії, з метою транзиту до України (прямо або через Республіку Молдова), буде дозволено на основі посвідчення на повернення без візи або іншої авторизації.

    Рішення про пропуск через державний кордон Румунії приймається безпосередньо у румунському пункті пропуску представниками прикордонної поліції Румунії, на основі наданих документів (контакти пунктів пропуску: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/main/pg-puncte-de-trecere-a-frontierei-307.html, телефони Генерального інспекторату прикордонної поліції Румунії: +4021.316.25.98, +4021.318.25.92, (+4)0219590, e-mail: pfr@igpf.ro).

    ВДАЛОГО ПЕРЕТИНУ КОРДОНУ.

    Всього доброго! Сподіваюсь, що консультація була корисною.Якщо є додаткові питання або Вам потрібна індивідуальна консультація, натискайте зелену кнопку «Звернутися»!

    Адвокат Евгений Александрович
    11.4%
    Адвокат Евгений Александрович рік тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Добрий день, Андрій!

    ДЛЯ ПЕРЕТИНУ РАЗОМ З ДИТИНОЮ ДЛЯ ДИТИНИ НЕ ТРЕБА ПАСПОРТ ГР.УКРАЇНИ ДЛЯ ВИЇЗДУ ЗА КОРДОНА, А СВІДОЦТВО ПРО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ.

    ЗА ІНФОРМАЦІЄЮ ДЕРЖАВНОЇ ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ:

    "Перетинання державного кордону під час правового режиму воєнного стану. Питання-відповідь

    17 жовтня 2022 08:49

    Дозволяється.Виїзд за межі України дітей, які не досягли 16-річного віку за наявності паспорта громадянина України або свідоцтва про народження дитини (за відсутності паспорта громадянина України)/документів, що містять відомості про особу, на підставі яких Держприкордонслужба дозволить перетин державного кордону".

    Контакти (dpsu.gov.ua)

    Адміністрація Державної прикордонної служби України розташована за адресою:

    вул. Володимирська, 26, м. Київ, 01601, Україна

    adpsu@dpsu.gov.uaCлужба «Довіра»:+38(044)527-63-63Факс:+38(044)239-84-80

    Громадська приймальня:

    пн-чт: 09:00 - 17:00

    пт: 09:00 - 16:00

    обід: 13:00 - 14:00

    Громадська приймальня Адміністрації Державної прикордонної служби України розташована за адресою (тимчасово не працює під час карантину):

    вул. Володимирська, 30, м. Київ, 01601, Україна

    zvernennia@dpsu.gov.ua+38 (044) 527-64-29

    пн-чт: 09:00 - 17:00

    пт: 09:00 - 16:00

    обід: 13:00 - 14:00

    Телефон гарячої лінії (Служба «Довіра»)

    Надання громадянам відповідей на питання консультаційного характеру в межах компетенції Державної прикордонної служби України

    1598 (для дзвінків з мобільного)+38(044)527-63-63 (для дзвінків із-за кордону)

    dovira@dpsu.gov.ua

    Подання запитів на отримання публічної інформації

    ПИСЬМОВО - на поштову адресу: вул. Володимирська, 26, м. Київ, 01601. ОСОБИСТО - до Громадської приймальної за адресою (тимчасово не працює): вул.Володимирська, 30, м.Київ.

    (044) 527-64-29(044) 239-84-80 (факс)

    Publicinfo@dpsu.gov.ua

    Подання звернень громадян

    ПИСЬМОВО - на поштову адресу: вул. Володимирська, 26, м. Київ, 01601. ОСОБИСТО - до Громадської приймальної за адресою (тимчасово не працює під час карантину): вул.Володимирська, 30, м.Київ.

    При наявності запитань звертайтеся через кнопку зеленого кольору "Звернутися".

    Всього доброго!

    Промський Євгеній Сергійович
    10%
    Промський Євгеній Сергійович рік тому

    Адвокат, м. Київ, 4 роки досвіду

    Добрий день.

    Для перетину кордону дитині у вашому випадку буде достатньо свідоцтва про народження.

    ПРАВИЛА перетинання державного кордону громадянами України https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/57-95-%D0%BF#T...

    2-3. ... Виїзд за межі України дітей, які не досягли 16-річного віку, в супроводі одного з батьків, баби, діда, повнолітніх брата, сестри, мачухи, вітчима або інших осіб, уповноважених одним з батьків письмовою заявою, завіреною органом опіки та піклування, здійснюється без нотаріально посвідченої згоди другого з батьків та за наявності паспорта громадянина України або свідоцтва про народження дитини (за відсутності паспорта громадянина України).

    Румунія так само не вимагає наявність закордонного паспорту у дитини.

    Перед перетином кордону раджу уточнити актуальну інформацію в посольстві.

    Посольство України в Румунії

    Адреса: 011 862 România, Bucureşti, Bulevardul Aviatorilor nr. 24, Sector 1

    Телефон: +4021 230 36 60

    Гаряча лінія: +4021 230 36 60

    Email: emb_ro@mfa.gov.ua,

    consul_ro@mfa.gov.ua

    Сайт: http://romania.mfa.gov.ua/ua

    Графік роботи: щоденно з 09:00 до 21:00.

    При виникненні додаткових питань натискайте кнопку "Звернутися". Буду радий допомогти.

    Гончаренко Константин
    7.1%
    Гончаренко Константин рік тому

    Юрист, м. Суми, 5 років досвіду

    Доброго дня!

    Свыдоцтва дитини буде достатньо та паспортів батьків.

    ❗️В період дії воєнного стану виїзд дітей до 16 років можливий у супроводі одного з батьків, баби, діда, повнолітніх брата, сестри, мачухи, вітчима або інших осіб, уповноважених одним з батьків письмовою заявою, завіреною органом опіки, безнотаріально посвідченої згоди другого з батьків та за наявності паспорта громадянина України або свідоцтва про народження дитини (за відсутності паспорта громадянина України)/документів, що містять відомості про особу, на підставі яких Держприкордонслужба дозволить перетин державного кордону.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Карпенко Андрей Владимирович
    15.7%
    Карпенко Андрей Владимирович рік тому

    Адвокат, м. Київ, 25 років досвіду

    Вітаю!

    Раніше для перетину кордону з дітьми їх вписували в закордонний паспорт батьків. У 2015 році відбулися зміни, відтак постала необхідність оформлювати для дітей власний закордонний паспорт. Такий документ можна виготовити малюку, починаючи з народження. Дійсний дитячий закордонний паспорт протягом 4 років. І лише з 16 років паспорт оформлюється вже на 10 років.

    Основна відмінність таких паспортів - у біометричній складовій: сканування відбитків пальців роблять тільки дітям, яким виповнилося 12 років. Тому з цього віку дитину обов'язково потрібно брати з собою і при подачі документів, і при видачі паспорта.

    Для оформлення закордонного паспорта дитині ви можете звернутися до будь-якого територіального підрозділу міграційної служби, не обов`язково за місцем реєстрації. Підлітки старше 16 років можуть приходити самостійно, а до 16-ти - з одним із батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників або інших законних представників. Звертаємо увагу на те, що зараз не потрібно дозволу від другого з батьків і його документи. Також не потрібно документів, що свідчать про розлучення або про позбавлення батьківських прав.

    Дитину будь-якого віку можуть сфотографувати в підрозділі міграційної служби при подачі документів. Однак якщо у вашої дитини (віком до 12 років) з фотографуванням можуть виникнути проблеми: лякається фотоспалаху чи не може всидіти на місці, ми рекомендуємо скористатися послугами фотоательє та принести нам одну фотокартку, яка має відповідати наступним вимогам:

    • розмір: 10х15 см;
    • містить 70% обличчя;
    • чіткі контури;
    • білий фон, ніяких сторонніх предметів;
    • без дефектів.

    Для оформлення паспорта вам знадобляться такі документи:

    • Оригінал свідоцтва про народження;
    • Ідентифікаційний код (якщо є);
    • Паспорт громадянина України у формі ID-картки (обов'язкова при оформленні, починаючи з 14 років);
    • Якщо батьки або один із батьків дитини на момент її народження були іноземцями або особами без громадянства, також подається довідка про реєстрацію особи громадянином України (у разі оформлення паспорта вперше із застосуванням засобів Реєстру).

    Щоб транслітерація у дитячому паспорті не відрізнялася від перекладу прізвища у паспорті батьків, повідомте працівників служби про наявність у вас закордонного паспорта.

    АЛЕ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ ДИЬИНУ МОЖНА ВИВЕЗТИ ЗА КОРДОН ПО СВІДОЦТВУ ПРО НАРОДЖЕННЯ.

    ОФІЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ

    https://dpsu.gov.ua/ua/Peretinannya-derzhavnogo-ko...

    Виїзд дитини (до 16 років) в супроводі батьків та інших осіб у воєнний час:

    На час запровадження в Україні правового режиму воєнного стану діють положення абзацу тринадцятого пункту 2-3 Правил, відповідно до яких:Виїзд за межі України дітей, які не досягли 16-річного віку, в супроводі одного з батьків, баби, діда, повнолітніх брата, сестри, мачухи, вітчима або інших осіб, уповноважених одним з батьків письмовою заявою, завіреною органом опіки та піклування, здійснюється без нотаріально посвідченої згоди другого з батьків та за наявності паспорта громадянина України або свідоцтва про народження дитини (за відсутності паспорта громадянина України)/документів, що містять відомості про особу, на підставі яких Держприкордонслужба дозволить перетин державного кордону.

    Виїзд дитини без одного із батьків:

    Довіреність другого із батьків не потрібна.

    Виїзд дітей за свідоцтвом про народження:

    Дозволяється.Виїзд за межі України дітей, які не досягли 16-річного віку за наявності паспорта громадянина України або свідоцтва про народження дитини (за відсутності паспорта громадянина України)/документів, що містять відомості про особу, на підставі яких Держприкордонслужба дозволить перетин державного кордону.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України