Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 24 жовтня 2022, питання №74853

Военкомат не забрал мое личное дело после службы

Здравствуйте, очень хочу узнать, нашел в документах бумажку, о том что я зачислен в первый оперативный резерв, сам того не зная, по началу войны не было ни звонка из военкомата ни повестки, если я пойду сейчас служить могут ли посадить за это?

Відповіді юристів (3)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Якщо Вам не приходило виклику до військової частини, то жодних наслідків для Вас не має.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Олександре.

    Потрібно бачити цей документ та Ваш військовий квиток.

    Натискайте зелену кнопку «Звернутися» для зв'язку.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Олександре!

    Коротко про те, що варто знати про мобілізацію, а саме про так звані хвилі мобілізації: кого мобілізують в Україні:

    Всього в Україні передбачено чотири хвилі мобілізації. Всі громадяни віком від 18 до 60 років зобов'язані з'явитися за викликом військкомату й стати на облік. Але призову підлягають не всі, а лише необхідна для ЗСУ кількість солдатів.

    Перша черга мобілізації - це колишні військовослужбовці до 40 років, які мають бойовий досвід і відслужили за контрактом або в одній з хвиль мобілізації.

    Друга черга - військовослужбовці, які проходили строкову службу до 2014 року або служили за контрактом.

    Третя черга мобілізації або мобілізаційний резерв - військовозобов'язані громадяни, які закінчили військові кафедри вишів як офіцери запасу.

    Четверта черга або громадський резерв - громадяни, у яких немає вікових та фізичних обмежень щодо призову на військову службу.

    Зараз Україна перебуває на другій хвилі мобілізації. Що стосується Вас, то мобілізаційний резерв поки що ніхто не чипав.

    Будуть питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого профілю. Охоче на них відповім!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України