Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 30 жовтня 2022, питання №75107

Якщо після проходження комісії у мирний час та визнання людини придатною видане мобілізаційне розпорядження, що у разі оголошення мобілізації явитись без повістки у військомат то наступає адміністративна чи кримінальна відповідальність? Людина не служила та не має кафедри. До того ж на разі заброньована за підприємством.


Якщо після проходження комісії у мирний час та визнання людини придатною видане мобілізаційне розпорядження, що у разі оголошення мобілізації явитись без повістки у військомат то наступає адміністративна чи кримінальна відповідальність? Людина не служила та не має кафедри.

Відповіді юристів (5)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Якщо було мобілізаційне розпорядження, по якому людина не з'явилась, і відповідно ці дані також відстежуються в ТЦК та СП, тоді можлива навіть кримінальна відповідальність.

    Olena Клієнт рік тому

    Навіть якщо це було в 2020 р, а протягом воєнного часу повістки людина не отримувала, з військкомату ніяк не зв’язувались

    • Кирда Вячеслав Володимирович

      На жаль, так.

      Але це при умові, що ТЦК також веде цей облік. В цьому я не впевнений, адже багато документів на початку війни було знищено.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня!

    Неявка на виклик за мобілізаційним розпорядження є ухиленням від мобілізації, що передбачено ст. 336 КК України! Я би того не роюив на Вашому місці, тим більше, що варіанти виходу з цієї ситуації без таких проблем, яе ото у Вас.

    Звертайтесь до мене персонально, натиснувши кнопку "звернутись" біля мого профілю.

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович рік тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Добрий день!

    МОЖЕ БУТИ ПРИТЯГНУТО ДО КРИМІНАЛЬНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ.

    У разі наявності запитань звертайтеся через кнопку "Звернутися".

    Всього доброго!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України