Задайте питання юристу

859 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Соціальне забезпечення, 23 січня 2023, питання №79141

Полагаются ли льготы военнослужащему на коммунальные платежи.

Добрый день! Год назад я на себя оформила право собственности на квартиру в новострое. Из за войны в квартиру не переехали. В квартире никто не прописан. Коммунальные платежи последние семь месяцев не оплачивали. В итоге за семь месяцев получилась сумма 8 тысяч. Муж с начала войны служит в ЗСУ.(официально мы в браке, двое детей)
ВОПРОС: Если прописать мужа в квартире ему полагаются льготы на оплату коммунальных платежей?

Відповіді юристів (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 33 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня!

    П.6 ст. 12 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" передбачено надання права на 50-відсоткове зниження плати за комунальні послуги військовослужбовцям та членам їхніх сімей, які перебувають на їхньому утриманні. Така пільга надається також батькам і членам сімей військовослужбовців, які загинули, померли, пропали безвісти або стали інвалідами під час проходження військової служби.

    Під членом сім'ї військовослужбовця слід розуміти особу, що перебуває із суб'єктом права на пільги щодо плати за користування житлом і комунальними послугами в правовідносинах, природа яких визначається кровними зв'язками (родинними), або шлюбними відносинами; постійним проживанням з військовослужбовцем і веденням з ним спільного господарства.

    Членами сім'ї військовослужбовця може бути визнано й інших осіб за умови постійного проживання разом з суб'єктом права на пільги і ведення з ними спільного господарства, тобто не лише родичі, а й особи, котрі не перебувають з ним у безпосередніх родинних зв'язках (неповнорідні брати, сестри; зять, невістка; вітчим, мачуха; опікуни, піклувальники, пасинки, падчерки та ін). Але вирішуючи питання про надання пільги з плати за житлово-комунальні послуги, членам сім'ї військовослужбовця потрібно зважати на вимогу Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" стосовно того, що член його сім'ї має перебувати на утриманні військовослужбовця для набуття ним права на користування пільгою.

    Виникнуть додаткові питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото!

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, так ви маєте право на знижку на комунальні послуги, чоловіка прописувати не обов'язково. Для цього вам потрібно написати листа про перерахунок боргу додавши відповідні документи, що підтверджують родинні зв'язки та проходження військової служби.

    Якщо борг не за теплопостачання, то ви взагалі має право не платити надавши документи які підтверджують, що ви не проживали у даному помешканні та відпрвідно не користувалися наданими послугами.

    Якщо я допоміг вирішити ваше питання ставте ✅ біля фото підтримайте лайком залиште відгук.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України