Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 13 лютого 2023, питання №80618

Чи дійсно я виключений і знятий з військового обліку? Тимчасове посвідчення

При закінченні ВИШу отримав замість військового квитка тимчасове посвідчення без строку дії, потреби міняти його не було. Підкажіть, будь ласка, чи наразі це вважається "білим квитком" і я не можу бути мобілізованим?

Відповіді юристів (4)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, наказ 342 втратив чинність, тому вас можуть забов'язати поновитися на обліку пройти влк і там будуть вирішувати вашу придатність.

    Для аналізу діагнозу і подальшої консультації натискайте кнопку звернутися. Якщо ви були виключені за віком вас, мають право поновити і мобілізувати.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Якщо я допоміг вирішити ваше питання ставте ✅ біля фото підтримайте лайком залиште відгук.

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня, Геннадію!

    Ваш документ не являється білим квитком, тому в разі вручення повістки Вас можуть направити на медкомісію та перевірити стан здоров'я.

    На даний час ВЛК приймає рішення про придатність до військової служби згідно наказу МОУ № 402.

    В Додатку 1 до Положення про військово-лікарську експертизу є статті розкладу хвороб, якщо у військовозобов'язаного пункт А , то він за рішенням ВЛК є непридатним до військової служби з виключенням з військового обліку. У всих інших випадках придатний або обмежено придатний.

    При виникненні додаткових питань натискайте "Звернутися". Всього доброго! Бережіть себе!

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович рік тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Добрий день!

    ТАК, ВИ ОБМЕЖЕНО ПРИДАТНИЙ У ВОЄННИЙ ЧАС, А НЕ НЕПРИДАТНИЙ У ВІЙСЬКОВИЙ ЧАС, ЩО ВИ ЗНЯТИЙ З ВІЙСЬКОВОГО ОБЛІКУ, А НЕ ВИКЛЮЧЕНИЙ З НЬОГО, А ТАКОЖ НЕ Є ТИМЧАСОВО НЕПРИДАТНИМ, ТОМУ ЦЕ НАЖАЛЬ, НЕ НАДАЄ ПРАВО НА ОТРИМАННЯ ВІДСТРОЧКИ ВІД ПРИЗОВУ ПРИ МОБІЛІЗАЦІЇ ТА НА ПЕРЕТИН КОРДОНУ, АЛЕ НАДАЄ ШАНС, ТАК ЯК МАЮТЬ МІСЦЕ ХВОРОБИ ТА ПЕВНІ ЗАХВОРЮВАННЯ, ЩО БАЖАНО ПІДТВЕРДИТИ МЕДИЧИНИМИ ДОКУМЕНТАМИ ПРИ ЗВЕРНЕННІ ДО ТЦКСП (ВІЙСЬККОМАТУ) ТА ПРОХОДЖЕННІ МЕДКОМІСІЇ.

    ЗАКОН УКРАЇНИ

    Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію

    (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1993, № 44, ст.416):

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3543-12#Text

    "Стаття 23. Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації

    Не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані:...

    визнані відповідно до висновку військово-лікарської комісії тимчасово непридатними до військової служби за станом здоров’я на термін до шести місяців (з наступним проходженням військово-лікарської комісії);...".

    До медкомісії в ТЦКСП, Ви маєте право пройти медичний огляд до з'явлення до медкомісії ТЦКСП (військкомату) у будь-якій лікарні за місцем перебування, а на медкомісію прибути вже з медичними документами.

    ІНША СПРАВА, ЯКЩО ВИ НЕПРИДАТНИЙ У ВІЙСЬКОВИЙ ЧАС З ВИКЛЮЧЕННЯМ З ВІЙСЬКОВОГО ОБЛІКУ (є законні підстави для виїзду за кордон, в зв"язку з висновком про непридатність для проходження військової служби).

    ЗАКОН УКРАЇНИ

    Про військовий обов'язок і військову службу

    (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1992, № 27, ст.385):

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2232-12#Text

    "Стаття 37. Взяття на військовий облік, зняття та виключення з нього... 6. Виключенню з військового обліку у відповідних районних (міських) територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (військовозобов’язаних та резервістів Служби безпеки України - у Центральному управлінні або регіональних органах Служби безпеки України, військовозобов’язаних та резервістів Служби зовнішньої розвідки України - у відповідному підрозділі Служби зовнішньої розвідки України) підлягають громадяни України, які:…3) визнані військово-лікарськими комісіями непридатними до військової служби з виключенням з військового обліку;…".

    У разі наявності запитань звертайтеся через кнопку "Звернутися".

    Всього доброго!

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Генадію!

    Таке рішення знаходиться у компетенції ВЛК. Наразі Ви є обмежено придатним, і це не дає Вам права на відстрочку.

    У разі виникнення уточнюючих питань, зверніться до мене персонально, натиснувши кнопку "звернутись" біля мого фото.

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України