Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Соціальне забезпечення, 12 березня 2023, питання №82115

Допомога від держави у разі не отримання аліментів

Доброго дня. Проінформуйте будь ласка по питанню тимчасової допомоги від держави у разі не сплати аліментів колишнього чоловіка. Зібрала весь пакет документів що просили в ЦНАПІ. Коли передали справу сказали що потрібно ще довідку про доходи чоловіка з яким проживаю на даний час. Мій чоловік військовий, на даний час немаю з ним зв'язку. Відповідних документів надать не можу. Чи дійсно потрібно його довідка про доходи, і взагалі не розумію як він стосується до цієї допомоги. Тим більше в нього теж від першого шлюбу є діти і аліменти він платить.

Відповіді юристів (2)

    Гордієнко Юрій Петрович

    Доброго дня, Надія!

    При призначенні державної соціальної допомоги визначається сукупний дохід сім'ї. Якщо ви проживаєте разом з чоловіком, то і доходи його також враховуються. Тому, Довідка про його доходи є обов'язковою..

    Для отримання більш детальної консультації натискайте кнопку "Звернутися" поряд з моїм фото...

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Надія!

    Для отримання право на соціальну допомогу від держави враховуються всідоходи, які отримує сім'я, в тому числі, доходи чоловіка.

    У разі виникнення уточнюючих питань або бажання порадитись зі мною персонально, натискайте кнопку "звернутись" біля мого профілю.

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України