Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 14 березня 2023, питання №82234

Призначення догляду за людиною похилого віку

Доброго дня!
Чи дійсно є в законодавстві норма, що особи, які мають право догляду за особами, які досягли 80-го віку повинні бути обов'язково безробітні? В цнапі дали відповідь, що маєш бути безробітний станні 6 місяців (чи мабуть правильніше не безробітний, а без офіційних доходів)

Якщо так, то чи можна обійти цю норму, написавши заяву що доглядальник на компенсацію по догляду не претендує?

Відповіді юристів (3)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    На жаль, але це дійсно правда, і однією з вимог є наявність дуже низького доходу. Обійти цю норму фактично неможливо. Спробуйте пояснити, що Ви готові відмовитись від компенсації.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Віталію!

    Так, в подібних випадках треба подавати декларацію про дохід на кожного члена сім'ї. Він не може перевищувати 2700 грн. Відмова від компенсації в даному випадку нічого не дасть, тому що саме заради неї ця процедура і проводиться.

    У разі виникнення уточнюючих питань або бажання порадитись зі мною персонально, натискайте кнопку "звернутись" біля мого профілю.

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.

    • Віталій Клієнт рік тому

      Дякую за відповідь! Дохід за кожний місяць (з останніх 6 місяців) не повинен перевищувати 2700? Чи там рахується середній дохід за цей період не більше 2700?"Дохід сім'ї не повинен перевищувати 2700грн" - це мається на увазі дохід сім'ї (чоловік+дружина) потенційного доглядальника?


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України