Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Адміністративне право, 28 березня 2023, питання №83036

орендувати будівлю під комерцію, якщо оформлена дана нерухомість як житлова

Хочемо орендувати будівлю під магазин та офіс. Але будівля по документах йде як житлова, а не комерційна. Земельна ділянка також як житлова
Хочемо орендувати під магазин будівельних матеріалів
сусіди всі комерція, жалітись не мають
здає нам власник, фоп
в договорі готовий взяти на себе всю відповідальність
головна проблема по роботі з законом, що господарська діяльність на цій території, що житлова

Відповіді юристів (1)

    Богданов Микита
    Богданов Микита рік тому

    Юрист, м. Одеса, 10 років досвіду

    Доброго дня. Ризиковано. Власнику необхідно перевести житлове приміщення у нежитлове. Для офісу ще можливо використовувати, але для магазину буд матеріалів ризиковано.Пунктом 3 Правил № 572 передбачено, що використовувати житлові приміщення для провадження господарської діяльності промислового характеру заборонено. У п. 7 Правил № 572 зафіксовано обов'язок і власника, і орендаря квартири використовувати приміщення житлового будинку за призначенням.

    Ч. 2 ст. 813 ЦКУ визначено: якщо наймачем у договорі найму житла є юридична особа, вона може використовувати таке житло лише для проживання в ньому фізичних осіб.

    Згідно з п. 5.40 ДБН В.2.2-15:2019 не допускається розміщення у житлових будинках спеціалізованих магазинів будівельних, мастильних й інших товарів, експлуатація яких може призвести до забруднення території та повітря житлової забудови; магазинів та складів товарів побутової хімії, легкозаймистих і горючих рідин, вогненебезпечних (горючих) речовин і матеріалів (фарб, розчинників, лаків, пороху), балонів із газом, майстерень та інших приміщень із категоріями за вибухопожежною небезпекою А і Б; спеціалізованих рибних, м'ясних й овочевих магазинів.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України