Задайте питання юристу

859 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Кримінальне право, 15 квітня 2023, питання №83931

Приобретение патрон для нарезного оружия при наличии разрешения на гладкоствольное

Возможно ли приобрести патрон для нарезного оружия, при наличии разрешения только на гладкоствольное оружие?
Нигде не нашел толковой информации по поводу этого вопроса.
Хотелось бы приобретать патроны для нарезного оружия по желаемой цене для тренировки в тире/на стрельбище при тире, но имеется разрешение только на гладкоствольное оружие (ружья).
Продадут ли мне патроны больших калибров для нарезных винтовок в оружейных магазинах, при условии описанном выше? Спасибо

Відповіді юристів (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 33 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Андрію!

    Я би не радив цього робити, бо такі дії можуть бути кваліфіковані як незаконне. Кримінальна відповідальність наступає по ч.1 ст.263, ст. 263-1 КК (Кримінального кодексу України) за незаконний обіг таких предметів:

    1) вогнепальна зброя (крім гладкоствольної мисливської)

    Усі види бойової, нарізної мисливської, спортивної зброї, для проведення пострілу з якої використовується сила тиску газів, що утворюється при згоранні вибухової речовини (пороху і т.п.).

    Згідно з Постановою Пленуму ВСУ «Про судову практику в справах про викрадення та інше незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами, вибуховими речовинами, вибуховими пристроями чи радіоактивними матеріалами» №3 від 26.04.2002 пневматична зброя, газові, стартові, сигнальні, будівельні пістолети чи револьвери, пристрої вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії (так звані «травматичні» пістолети чи револьвери), ракетниці, а також інші імітаційно-піротехнічні та освітлювальні засоби, що не містять у собі вибухових речовин і сумішей, не можуть бути віднесені до вогнепальної зброї у розумінні статті 263 КК.

    2) бойові припаси (боєприпаси)

    Патрони до нарізної вогнепальної зброї різних калібрів, артилерійські снаряди, міни, гранати, бомби, бойові частини ракет і торпед та інші вироби в зібраному вигляді, споряджені вибуховою речовиною і призначені для стрільби з вогнепальної зброї чи для вчинення вибуху.

    Згідно з вищезазначеною Постановою Пленуму ВСУ патрони та набої до гладкоствольної мисливської зброї, а також патрони, споряджені гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, не є боєприпасами в розумінні статті 263 КК.

    Тротил, динаміт, порох, нітрогліцерин та інші хімічні речовини чи їх сполуки або суміші, здатні вибухнути без доступу кисню.

    4) вибухові пристрої

    Вироби одноразового застосування, спеціально підготовлені і за певних обставин спроможні за допомогою використання хімічної, теплової, електричної енергії або фізичного впливу спричинити смерть, тілесні ушкодження чи істотну матеріальну шкоду.

    3) вибухові речовини

    .У разі виникнення уточнююлих питань, зверніться до мене персонально, натиснувши кнопку "звернутись" біля мого фото. Можу також допомогти практично.

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, за зберігання, придбання патронів для нарізних столів без відповідного дозволу передбачено кримінальнану відповідальність відповідно до ст. 263 ККУ

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2341-14#n1780

    Якщо я допоміг вирішити ваше питання ставте ✅ біля фото підтримайте лайком залиште відгук.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Можливо, але це підпадає під кримінальне правопорушення. Не радив би цього робити.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Нове у блогах Юристи.UA