Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Адміністративне право, 18 квітня 2023, питання №84043

Ответственность за расклейку рекламных объявлений на столбах и остановках общественного транспорта.

Добрый день.Подскажите пожалуйста существует ли административная ответственность за расклейку рекламных объявлений на столбах и остановках общественного транспорта в городе.Просто газеты в городе в связи с войной закрылись,а рекламные стенды в городе отсутствуют.А мы занимаемся арендой жилья.От интернета пользы нет.И кто может накладывать штраф,если он есть?Патрульная полиция или суд?Спасибо за ответ.

Відповіді юристів (2)

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня, Тетяно!

    У разі виявлення фактів незаконного розміщення рекламних засобів та самовільного розклеювання оголошень у недозволених місцях порушники благоустрою можуть бути притягнуті до відповідальності згідно ст.152 Кодексу України про адміністративні правопорушення за яку передбачений штраф:

    • на громадян- від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 340 до 1360 грн.)
    • на посадових осіб, суб’єктів підприємницької діяльності –від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 850 до 1700 грн.).

    Складати адмінпротокол мають право органи Національної поліції або посадові особи, уповноважені на те виконавчими комітетами місцевих рад (інспектори з благоустрою).

    Притягнути до відповідальності зможуть якщо момент розклеювання оголошень Вашим співробітником буде зафіксовано відповідними органами. В іншому випадку постанови легко оскаржуються у суді.

    При виникненні додаткових питань натискайте "Звернутися". Всього доброго!

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович рік тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго вечора. Адміністративні комісії при виконавчих органах міських, сільських, селищних рад розглядають справи про адміністративні правопорушення, передбачені статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Виконавчі комітети (а в населених пунктах, де не створено виконавчих комітетів, - виконавчі органи, що виконують їх повноваження) сільських, селищних, міських рад також розглядають справи про адміністративні правопорушення, передбачені статтею 152 КУпАП.

    Перед розглядом справи протоколи про такі правопорушення мають право складати: уповноважені на те посадові особи органів Національної поліції, також-посадові особи, уповноважені на те виконавчими комітетами (а у населених пунктах, де не створено виконавчих комітетів, - виконавчими органами, що виконують їх повноваження) сільських, селищних, міських рад або член громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону.

    Ви можете звертатись до мене для надання різноманітних додаткових правових послуг з даного питання чи інших запитань. Я можу надати Вам детальну юридичну консультацію з рядом різних правничих послуг, написати тексти юридичних документів чи надати інші правові послуги.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України