Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 28 квітня 2023, питання №84515

Проходження влк після лікарняного

Доброго дня!
Питання: якщо у процесі проходження влк пішов на лікарняний і через це не з'явився за повісткою в тцк. Чи зобов'язує законодавство повернутися до проходження влк після закінчення лікарняного без нової повістки з тцк ? Якщо так то в який термін маєш прийти до тцк ? На які статті опиратися для відстоювання позиції ?

Відповіді юристів (3)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Так, якщо Ви почали проходити ВЛК і не змогли його закінчити у зв'язку із хворобою, Ви повинні продовжити проходити ВЛК, інакше можлива адміністартивна відповідальність. Строк для проходження ВЛК чинним законодавством не визначений.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня!

    Так, після виздоровлення Ви повинні повернутись до проходження ВЛК. З'явитись треба наступного дня після закриття лікарняного.

    Для отримання повної консультації та опрацювання алгоритму дій, зверніться до мене персонально, натиснувши кнопку "звернутись".

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.

    Мамай Ірина Євгеніївна
    Мамай Ірина Євгеніївна рік тому

    Адвокат, м. Рівне, 6 років досвіду

    Спілкуватися у чаті

    ВЛК ви проходите не за повісткою,а за рішенням військового комісара (направленням). Там має бути написано строк явки з результатами ВЛК. Однак цей строк не є остаточним та може бути продовжений з поважних причин, якими є ваш лікарняний.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України