Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 12 травня 2023, питання №85236

помилка оператора пошти привела до застрягання грошей та сил

Здравствуйте
Дело: через сайт ОЛХ оплачена сумма 3000 грн продавцу солн.панелей, оператор ввел большие данные габаритов и насчитано за доставку примерно в 8 раз больше реальной стоимости, я отказался от товара когда он уже был в дороге. Почта компенсировала 2000грн так как оценочная стоимость товара была указана в чеке 1000 грн, а на большую сумму было отказано сотрудниками почты после 2 месяцев переписки.
Суд вернул иск и указал в гражданском заявлении доказать что я не подавал иски в другие суды. Как это можно выполнить и нужно ли это мне доказывать?
Не указаны Заходи досудового врегулювання - в иске написал о переписке и на диске дал доказательства со скриншотами, почему это написано я не понял.
Не указана предварительная стоимость судового сбора - почему это нужно делать заявителю? Почему это не рассчитает сам суд?
Не указаны позовнi вимоги - на 3 листах подробно указал происходящее и указал сумму компенсации 5000грн. Величину дополнительной суммы я указывал ориентируясь на статью 23 (с ст.8.3 отказ в компенсации почтой дефекта услуги (изза ошибки оператором и не сообщенной в смс стоимости полной услуги) Закона защиты прав потребителей где сказано о праве указывать суму компенсации до 10 крат от потерянной если по чеку это до 10000грн, а если по фактической потерянной это до 30000грн. Могу ли я указать в иске 27000 грн в этой ситуации, чтобы проверить выполнение строки закона?

Відповіді юристів (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Вячеславе!

    Подайте до суду уточнення до позову, що цей позов не розглядається в інших судах. Для правильного складання позову радив би звернутись до адвоката. Відповіді на інші питання можливі лише у разі ознайомлення зі справою або принаймні з позовною заявою.

    Виникнуть додаткові питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото. Постараюсь на них відповісти!

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Вимоги до позовній заяві передбачені ст. 175 ЦПК України.

    Не бачивши Вашу заяву трудно надати оцінку ухвалі суду, але деякі моменти Ви розумієте не вірно.

    В ухвалі не говориться про те що Вам потрібно надати докази що Ви не звертались до інших судів. Вам просто потрібно в заяві вказати про це і все. Також мова йде про те що Ви просто на виклали в позовній заяві про те чи вживали Ви заходи досудового врегулювання чи ні. Просто вказати це.

    Це ж саме і щодо судових витрат. Ви повинні зазначити які судові витрати Ви вже понесли та які плануєте - на правничу допомогу, експертизу, залучення свідків тощо.

    Щодо викладення позовних вимог, то вони повинні бути сформульовані у відповідності до існуючих способів захисту - стягнути, зобов'язати і т.і.

    Повернення Вам позову не перешкоджає новому зверненню.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України