Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 26 червня 2023, питання №87290

Перетин кордону з довідкою ВЛК

Доброго дня, маю довідку ВЛК в якій вказано, що непридатний до військової служби з виключенням з військового обліку, ст 23 а за наркозом #402 МОУ від 2008 р. Також маю відповідний запис у військовому квитку. Зараз знаходжусь за кордоном, але планую прилетіти на кілька тижнів в Україну, питання в тому, чи випустять мене за кордон? І якщо мене будуть затримувати на кордоні, чи можете ви надавати адвокатську допомогу по тел в любий час доби?

Відповіді юристів (4)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Якщо у військовому квитку є запис про виключення Вас з військового обліку на підставі зазначеного висновку ВЛК, то проблем з виїздом у Вас бути не повинно.

    Надаю послуги по онлайн супроводу при перетині кордону

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Так, Вас повинні пропустити через кордон. Проблем не повинно бути, але зайвий раз можна переглянути Ваші документи.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Михайле!

    Ви маєте право на безперешкодний перетин кордону.

    Для повної консультації, зверніться до мене персонально, натиснувши кнопку "звернутись" біля мого фото.

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 10 місяців тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Добрий день!

    ТАК, ВИ НЕПРИДАТНИЙ ДО ПРОХОДЖЕННЯ ВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ З ВИКЛЮЧЕННЯМ З ВІЙСЬКОВОГО ОБЛІКУ, Є НЕВІЙСЬКОВОЗОБОВ'ЯЗАНИМ, ТОМУ Є ЗАКОННІ ПІДСТАВИ ДЛЯ ПЕРЕТИНУ КОРДОНУ.

    ЗАКОН УКРАЇНИ

    Про військовий обов'язок і військову службу

    (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1992, № 27, ст.385):

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2232-12#Text

    "Стаття 37. Взяття на військовий облік, зняття та виключення з нього... 6. Виключенню з військового обліку у відповідних районних (міських) територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (військовозобов'язаних та резервістів Служби безпеки України - у Центральному управлінні або регіональних органах Служби безпеки України, військовозобов'язаних та резервістів Служби зовнішньої розвідки України - у відповідному підрозділі Служби зовнішньої розвідки України) підлягають громадяни України, які:...3) визнані військово-лікарськими комісіями непридатними до військової служби з виключенням з військового обліку;...".

    ЗА ІНФОРМАЦІЄЮ ДЕРЖАВНОЇ ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ:

    https://dpsu.gov.ua/ua/Peretinannya-derzhavnogo-ko...

    "Перетинання державного кордону під час правового режиму воєнного стану. Питання-відповідь

    Виїзд дозволено, виходячи з положень п.2-6 Правил та абз.16 ч.1 ст.23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» (щодо особи, знята з військового обліку на підставі рішення ВЛК про непридатність до військової служби із виключенням з військового обліку)".

    При наявності запитань звертайтеся через кнопку зеленого кольору "Звернутися".

    Всього доброго!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України