Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 05 липня 2023, питання №87869 150₴

Аліменти з віськового, як знайти адресу потрібної частини

Добрий день. Колишній чоловік військовий. Є рішення суду по аліментах, подала виконавчий лист у виконавчу службу, вже три місяці виконавча служба не може знайти контакти військової частини в якій служить.
Я вже вказала виконавцю номер частини де служить військовий, але у відповідь отримала що вони не знають адресу і не знають куди відправляти запит.
Я дзвонила на гарячу лінію військової частини - дізналася що дійсно, такий військовий там є, але адресу надати мені не можуть, бо це таємна інформація. Я потім дзвонила знов у виконавчу, у відповідь отримала що вони шукають адресу... і вже два тижні тиша

Такими темпами я хочу самостійно надати виконавчий лист у бухгалтерію та отримувати аліменти напряму з військової частини.
підкажіть, будь ласка, як мені дізнатися адресу військової частини? якщо у відкритому доступі немає.
Чи можете скласти текст листа до ТЦК з проханням предоставити адресу військової частини?

Відповіді юристів (6)

    Богун Сергій Павлович
    13.3%

    Зверніться в ТЦК та СП де стоїть на обліку в військовослужбовець

    Корнійчук Євген Іванович
    13.3%

    Доброго дня, я можу допогти знайти адресу військової частини. Мені для цього потрібно знати номер частини.

    Для обміну контактів та детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Кирда Вячеслав Володимирович
    13.3%

    Вітаю, Марино!

    Знайти номер в/ч дійсно може бути не просто. Якщо у вільному доступі інформація відсутня, я раджу спробувати надіслати виконавчий лист до відповідної в/ч через Міністерство оборони або Оперативне Командування, яке курує діяльність в/ч.

    Також Ви можете надіслати виконавчий лист через Укрпошту, там є Фельд'єгерська служба, яка направить лист до потрібної в/ч.

    Всього доброго! Якщо Ви хочете поспілкуватись індивідуально і випрацювати алгоритм дій, натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    16.7%

    Доброго дня, Марина!

    Знайти адресу військової частини, насправді, не так вже і складно, якщо знати її номер. Принаймні, мені в таких ситуаціях завжди це вдавалося.

    В більшості випадків місце тактичної дислокації військової частини тримається в таємниці, але завжди є її так звана юридична адреса, до якої і направляється уся кореспонденція. Звідти пошта доставляється кур'єром до місця фактичного перебування ВЧ.

    Якщо Вам все ж не вдасться знайти згадану мною адресу частини, Ви можете звернутись за допомогою до мене. Я знаю багато хлопців, які служать по всій Україні, і, звернувшись до них, можу зробити це для Вас без проблем!

    Для того треба лише натиснути кнопку "звернутись" діля мого фото.

    Гончаренко Константин
    20%
    Гончаренко Константин 10 місяців тому

    Юрист, м. Суми, 5 років досвіду

    Доброго дня!

    У відкритому доступі немає зазначеної інформації, зазначене можливо, коли частина нова або реорганізовується. Рекомендую вам сформувати необхідні йому запити, заяви та звернутися до ТЦК та СП який його мобілізовував, або до найближчої до вас військової частини та попросити переслати їх документи військовою поштою. У них наявні свої внутрішні канали які швидко надсилають документи до необхідних адресатів.

    Зверніться до ТЦК та СПА — територіального центру комплектування та соціальної підтримки, у який призивались. Ми не можемо надати вам таку інформацію, бо вона відноситься до обмеженої інформації згідно з статтею 8 Закону України «Про державну таємницю».

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Савченко Олександр
    23.3%
    Савченко Олександр 6 місяців тому

    Юрист, м. Чернігів, 9 років досвіду

    Доброго дня!

    Вам потрібно звернутися до ТЦК за місцем прописки чоловіка. До звернення додайте копію свого паспорта, свідоцтва про народження дитини та рішення суду про призначення аліментів.

    ПОЛОЖЕННЯ про територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/154-2022-%D0%B...):

    9. Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки відповідно до покладених на них завдань:

    розглядають звернення військовослужбовців, працівників та членів їх сімей, а також громадян з питань, що належать до компетенції територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, а також ведуть прийом громадян, які звертаються із зазначених питань, видають необхідні довідки та інші документи;

    Закон України "Про звернення громадян" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/393/96-%D0%B2%...):

    Стаття 1. Звернення громадян

    Громадяни України мають право звернутися до органів державної влади, місцевого самоврядування, об'єднань громадян, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, медіа, посадових осіб відповідно до їх функціональних обов'язків із зауваженнями, скаргами та пропозиціями, що стосуються їх статутної діяльності, заявою або клопотанням щодо реалізації своїх соціально-економічних, політичних та особистих прав і законних інтересів та скаргою про їх порушення.

    Стаття 7. Заборона відмови в прийнятті та розгляді звернення

    Звернення, оформлені належним чином і подані у встановленому порядку, підлягають обов'язковому прийняттю та розгляду.

    Забороняється відмова в прийнятті та розгляді звернення з посиланням на політичні погляди, партійну належність, стать, вік, віросповідання, національність громадянина, незнання мови звернення.

    Якщо питання, порушені в одержаному органом державної влади, місцевого самоврядування, підприємствами, установами, організаціями незалежно від форм власності, об'єднаннями громадян або посадовими особами зверненні, не входять до їх повноважень, воно в термін не більше п'яти днів пересилається ними за належністю відповідному органу чи посадовій особі, про що повідомляється громадянину, який подав звернення. У разі якщо звернення не містить даних, необхідних для прийняття обгрунтованого рішення органом чи посадовою особою, воно в той же термін повертається громадянину з відповідними роз'ясненнями.

    Забороняється направляти скарги громадян для розгляду тим органам або посадовим особам, дії чи рішення яких оскаржуються.

    Успіхів!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України