Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 05 липня 2023, питання №87870

відстрочка від мобілізації закон 9342

Доброго дня
Сестра 52 роки, інвалід 2 групи довічно, має одного сина, проживає із сином за однією адресою,одружена, є рідний брат.
Задля отримання відстрочки для сина, враховуючи вимоги Закону 9342 підкажіть будь ласка
- в якому державному органі можно отримати документ підтверджуючий відсутність інших дітей (окрім сина), які згідно з чинним законодавством, зобов’язані утримувати осіб з інвалідністю?
- чоловік та рідний брат з 2016 року знаходиться за кордоном. В якому державному органі можно отримати відповідний підтверджуючий документ?
Заздалегідь вдячна за відповідь

Відповіді юристів (4)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, вам треба мати нотаріально завірену копію пмж чоловіка або посвідку на його тимчасове проживання. Або треба розвестись з чоловіком. Брат тут взагалі не грає ролі. Треба знати інформацію про ваших батьків.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Щодо чоловіка треба мати підтвердження перебування за кордоном. Брат дійсно не є особою, яка зобов'язана здійснювати утримання в першу чергу. Загалом варіанти є, звертайтесь.

    Всього доброго. Для більш детальної консультації натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Марина!

    Чоловік може звернутись за таким доказо до українського консульства, ставши в ньому на тимчасовий облік. Брат не вважється особою, яка повинна утримувати сестру.

    Виникнуть додаткові питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото. Постараюсь на них відповісти

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 10 місяців тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Здравствуйте!

    Нужно видеть Ваши документы.

    Нужна полная консультация алгоритм действий обращайтесь индивидуально через кнопку "Звернутися".

    Всего доброго!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України