Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 28 липня 2023, питання №89102

Відстрочка вчителю коледжу не діє?

Добрий день
Прочитав чинну редакцію
Ст. 23 Закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» містить норму про те, що не підлягають призову наукові і науково-педагогічні працівники закладів вищої та фахової передвищої освіти, наукових установ та організацій, які мають вчене звання та/або науковий ступінь, і педагогічні працівники закладів професійної (професійно-технічної) освіти, закладів загальної середньої освіти, за умови що вони працюють відповідно у закладах вищої чи фахової передвищої освіти, наукових установах та організаціях, закладах професійної (професійно-технічної) чи загальної середньої освіти за основним місцем роботи не менш як на 0,75 ставки.

Тобто якщо я викладач (педагогічний працівник) коледжу, без наукового ступіню і вченого звання , але працюю за основним місцем роботи не менш як на 0,75 ставки то я не маю відсточки в такому разі?
Роз'ясніть будь ласка цю статтю

Відповіді юристів (6)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олексію!

    Як викладач коледжу на повній ставці Ви маєте право на відстрочку.

    Виникнуть додаткові питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото.

    • Алексей Иванович Клієнт 9 місяців тому

      Але ж коледж це заклад фахової передвищої освіти, а в законі зазаначено що лише педагогічні працівники закладів професійної (професійно-технічної) освіти та закладів загальної середньої освіти мають паво на відстрочку за певних умовЧи я не вірно взагалі це трактую?Дякую Вам за відповідь

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Стаття 28 Закону України Про вищу освіту.

        1. В Україні діють заклади вищої освіти таких типів:

        3) коледж - заклад вищої освіти або структурний підрозділ університету, академії чи інституту, що провадить освітню діяльність, пов’язану із здобуттям ступеня бакалавра та/або молодшого бакалавра, проводить прикладні наукові дослідження та/або творчу мистецьку діяльність.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Так, маєте право на відстрочку від мобілізації. Коледж по факту є закладом вищої освіти, про що колега Вам зазначив.

    Всього доброго. Для більш детальної консультації натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    • Алексей Иванович Клієнт 9 місяців тому

      Вибачте що ще раз перепитую, просто дуже заплутано написана стаття на мою думкуЩодо закладів вищої освіти зазначено що не підлягають призову наукові і науково-педагогічні працівники закладів вищої та фахової передвищої освіти, наукових установ та організацій, які мають вчене звання та/або науковий ступінь, але я викладач (педагогічний працівник) коледжу, без наукового ступіню і вченого звання , але працюю за основним місцем роботи не менш як на 0,75 ставкиЦе не є перепоною?

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Право на відстрочку мають НАУКОВІ та НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНІ працівники закладів ВИЩОЇ освіти, які мають вчене звання та\або науковий ступінь та працюють не менш як на 0,75 ставки.

    А Ви являєтесь ПЕДАГОГІЧНИМ працівником закладу ВИЩОЇ освіти.

    Тому, згідно цієї підстави Ви не маєте право на відстрочку. Проаналізуйте інші.

    При виникненні додаткових питань натискайте "Звернутися". Всього доброго!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України