Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 04 серпня 2023, питання №89485

Проходження практики від університету

Доброго дня, якщо я прохожу практику від університету і орган в якому я її прохожу працює до 18:00.
Виникає питання, чи можуть мене тримати до цього часу як практиканта???

Відповіді юристів (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олеже!

    Практиканти на час виробничої практики або виробничого навчання не включаються до складу штатного розпису підприємства і виконують роботу відповідно до затверджених навчальних планів і програм. Отже, в період проходження практики продовжується навчання та удосконалюються практичні навички та теоретичні знання Тривалість робочого часу практикантів не має перевищувати встановлену законодавством тривалість праці для відповідної категорії працівників та відповідати часу, визначеному навчальними планами. Нагадаємо, що особи, яким не виповнилося 18 років, мають певні преференції: скорочений робочий час - 36 годин на тиждень (для осіб від 16 до 18 років) та 24 години (для осіб від 15 до 16 років); не можна залучати до роботи у нічний час і надурочні; підіймати і переміщувати речі, маса яких перевищує встановлені граничні норми. При прийнятті практикантів роботодавець зобов’язаний забезпечити належні умови для проходження практики на виробництві, техніки безпеки і санітарних норм, провести інструктаж з охорони праці та ознайомити практикантів під розпис з внутрішнім трудовим розпорядком та іншими правилами, встановленими на підприємстві.

    Виникнуть додаткові питання натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото. Постараюсь допомогти практично!

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    В цілому - так. Але на все мають бути розумні рамки. Це таокж залежить від Вашого віку та статусу підприємства.

    Всього доброго! Якщо Ви хочете поспілкуватись індивідуально і випрацювати алгоритм дій, натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України