Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Адміністративне право, 21 серпня 2023, питання №90544

Постанова КМУ №57 перетин кордону

Постанова 57 п.2-6 У разі введення на території України надзвичайного або воєнного стану право на перетин державного кордону, крім осіб, зазначених у пунктах 2-1 та 2-2 цих Правил, також мають інші військовозобов’язані особи, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації. Всі думають, що так як особа військовозобов'язана і підлягає призову, то право перетину державного кордону України особа не має і особа хоче виїхати з України. А якщо особа хоче в'їхати в Україні і особа військовозобов'язана і підлягає призову, то право на перетин держкордону особа не має ? Тобто, перетин державного кордону України на виїзд з України особа, яка є військовозобов'язана і підлягає призову, не має права, і це регулюється Постановою №57, а перетин державного кордону України на в'їзд в Україну особа, яка є військовозобов'язана і підлягає призову, також не має права і це згідно Постанови №57, але ч.4 ст.2 ЗУ "Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України" вказує що "Громадянин України ні за яких підстав не може бути обмежений у праві на в'їзд в Україну". При виїзді з України прикордонниками застосовуються Постанова №57 і не береться до уваги Закон Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну, а при в'їзді в Україні береться до уваги Закон і не береться до уваги Постанова ! Правильно ?

Відповіді юристів (3)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, не зовсім зрозуміле питання. Обмеження тільки на виїзд. Заїхати можуть всі громадяни України.

    Для обміну контактів та детальної консультації - Звертайтесь!

    • Алекс Клієнт 8 місяців тому

      Прочитайте ще раз, я чітко все написав. В пункті 2-6 Постанови №57 Правила перетинання державного кордону громадянами України вказано, що "право на ПЕРЕТИН кордону також мають інші військовозобов'зані особи, які не підлягають призову". Де вказано що "обмежено на виїзд" ? "Право на перетин" - це право в'їзду в Україну та виїзду з України. Перетинати кордон НЕ МОЖУТЬ інші військовозобов'язні, які ПІДЛЯГАЮТЬ ПРИЗОВУ. І це згідно Постанови №57. А якщо ПЕРЕТИН кордону на В'ЇЗД військовозобов'заним, який підлягає призову, то згідно Постанови №57 теж не має права, але згідно Закону Про в'їзд/виїзд, громадянин України ні за яких підстав не може бути обмежений у праві на в'їзд в Україну, а саме ВИЇЗД встановлено ст. 6 ЗУ Про виїзд/в'їзд! Чому прикордонники при виїзді з України ОБМЕЖУЮТЬСЯ Постановою і не беруть до уваги Закон, а при в'їзді ТІЛЬКИ ЗАКОНОМ ? Це КОЛІЗІЯ !

      • Корнійчук Євген Іванович

        У разі введення на території України надзвичайного або воєнного стану право на перетин державного кордону, крім осіб, зазначених у пунктах 2-1 та 2-2 цих Правил, також мають інші військовозобов’язані особи, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації. Ця норма не поширюється на осіб, визначених в абзацах другому і третьому частини третьої статті 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", а також пункті 2-14 цих Правил.

        Це значить що на перетин кордону можуть розраховувати військовозабов'язаний які мають право на відстрочку від мобілізації згідно ст 23 ЗУ про мобілізаційну підготовку та мобілізацію.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України