Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 03 вересня 2023, питання №91546

Чи може виїхати за кордон ?

Чи може виїхати за кордон чоловік якій визнаний непридатним до військової служби із зняттям з військового обліку за гр. 1 стаття 30 а ? У 2016 році получив печаті усе в військовий квиток

Відповіді юристів (7)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, За змістом п. 2-6 Правил категорії осіб, яким дозволяється виїзд за межі України, визначено частиною першою статті 23 Закон України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

    Виїзд дозволено, виходячи з положень п. 2-6 Правил та абз. 3 ч. 1 ст. 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» (якщо особа у встановленому порядку оформила інвалідність)

    Виїзд дозволено, виходячи з положень п. 2-6 Правил та абз. 16 ч. 1 ст. 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» (щодо особи, знята з військового обліку на підставі рішення ВЛК про непридатність до військової служби із виключенням з військового обліку)

    Чоловіки, які мають документи з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) з відміткою/записом «знятий з військового обліку» – дана відмітка/запис не підтверджує ані інвалідність, ані непридатність до військової служби у воєнний час за станом здоров’я, а тому рекомендуємо звернутися до ТЦК та СП;

    Обмежено придатні у військовий час – не можуть перетинати кордон.

    Остаточне рішення буде прийматися в пункті пропуску представниками Державної прикордонної служби України за результатами вивчення всіх документів та з’ясування усіх обставин та фактів

    • Аліна Клієнт 8 місяців тому
      • У військовому квитку е ще печатка яка каже " не військовозобов'язаний виключен з військового обліку згідно с законом України про військовий обов'язок і військову службу за ст.72 п.6 ПП.2' Але це все було встановлено у 2016 році. Якщо зараз будемо перетинати кордон потрібні ще якісь документи ? Чи цих вистачає ?
    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Аліна!

    Треба бачити військово-обліковий документ. Зняття з обліку не дає права на виїзд, тільки виключення.

    Виникне потреба у отриманні додаткових роз'яснень, з радістю готовий їх надати!

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Аліна Клієнт 8 місяців тому
      1. У військовому квитку е ще печатка яка каже " не військовозобов'язаний виключен з військового обліку згідно с законом України про військовий обов'язок і військову службу за ст.72 п.6 ПП.2' Але це все було встановлено у 2016 році. Якщо зараз будемо перетинати кордон потрібні ще якісь документи ? Чи цих вистачає ?
      • Айвазян Юрий Климентьевич

        В даному випадку чоловіку взагалі не потрібен військомат, бо він більше не є військовозобов'язаним.

        • Аліна Клієнт 8 місяців тому

          Чи не будуть зобов'язувати оновлювати дані та повторно проходити влк ? Бо усі печаті та усе проходив чоловік у 2016 році. Дуже дякую за вашу відповідь!

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Не юумаю, що такі вимоги будуть законними.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України